Добре дошли в бъдещето на детските креватчета

Не сме сигурни дали е светло, или плашещо

Снимка: Happiest Baby

Швейцарският дизайнер Ив Бехар и д-р Харви Карп се обединяват зад SNOO, бебешко легло робот, което позволява на родителите да спят спокойно, докато детето се радва на леко люлеене и нежни звуци като от утробата.

Бехар и Карп очевидно не са чели разказа на Рей Бредбъри „Ще рукнат дъждове“, в който хората са пометени от ядрена катастрофа, но един смарт дом продължава да си действа. Така и SNOO трябва да продължава да се люлее и да издава звуци, дълго след като някоя от световните сили е натиснала червеното копче.

Д-р Харви Карп нарича изобретението „най-умното и безопасно бебешко креватче, правено някога“. Ето и как работи: повивате малкото в сейфти сака, закопчавате го за стените на креватчето, натискате копчето и SNOO започва да родителсва. Креватът сам усеща кога бебето тръгва да се събужда и му пуска леки звуци от утробата. Ако е разстроено, SNOO ще го полюлее, за да заспи.

Ако оставим настрана постапокалиптичната картина, описвана от Бредбъри, SNOO има само добри намерения. Родителите ми много обичат да описват нощите ми като бебе, както аз разбирам, като нещо подобно на „Екзорсистът“. Когато съм била новородено, за легло ми е служило едно чекмедже, пък нищо ми няма. Но може би ако си имах SNOO, щях да мога много по-бързо да разделям сметката в ресторанта, когато вечеряме с много приятели.

„Абсолютно променя живота. Направих си чаша чай и си починах, вместо да люлея, да се разхождам насам-натам и пр., за да го успокоя“, казва Аби – майка, която ползва SNOO.

По време на публикуването на този материал Аби неистово люлееше малък плюшен лъв и пиеше деветдесетата си чаша чай за деня. Синът ѝ каза първите си думи онзи ден. Той прошепна „майка“ сред мрежестите стени на шикозния си затвор. Само SNOO го чу.

Лорън Ларсън
GQ

SNOO струва 1160 долара и ако имате интерес, може да го поръчате от тук.

Коментари
Последни видеа