Есенното турне на трима симпатични приятели

Хартояд, Пластоядка и Стъклояд учат децата в четири града да събират разделно отпадъци

11 септември 2019 г.

Забавното образователно куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета” поема на есенно турне от 18 септември. Вече пета година „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни части на страната по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“. Над 8350 деца в страната вече са разпространители на идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

От основаването си най-голямата организация за управление на отпадъци у нас е възприела за своя мисия да възпитава у децата от 4 до 8 г. в цялата страна отговорно отношение към природата.   

В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да зарази възрастните със зелено мислене. „Децата са най-добрите посланици на нашите идеи и възпитават полезни навици у родителите си“, убедени са в „Екопак България“. 

По време на кукленото шоу с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля. „Научих, че отпадъците, които хвърляме в общите метални контейнери, замърсяват природата, а сметищата завземат все повече територии от Земята. А, ако събираме разделно отпадъците, те се рециклират и заживяват нов живот като се превръщат в нещо полезно“, обяснява компетентно Ния, на 9 години от София. След срещата си с Пластоядка в парка тя съзнателно следва съветите на приказните герои.

Всички хлапета участват активно в състезания по сортиране на отпадъци, пеят, танцуват, а накрая всеки си тръгва с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

Програма:

18 септември – Монтана – пл. „Жеравица“, пред паметника на Септемврийци

19 септември – Мездра – пл. „България“

20 септември – Вършец – Естрадата пред Народно читалище „Хр. Ботев – 1900“

25 септември – Сопот – пл. „Иван Вазов“ пред паметника на Иван Вазов

Всички представления започват в 10:30 ч.

Коментари
Последни видеа