“Маша и мечока” е основен възпитател в Грузия

Министърът на образованието им критикува

Снимка: youtube.com

Грузинските деца се възпитават с анимацията „Маша и мечока“. Това каза на всеослушание тази седмица Министърът на образованието и науката на Република Грузия Александър Джеджлава, пише news.rambler.ru.

Така той разкритикува работата на детските градини, които не изпълняват както трябва задълженията си. „В предучилищното образование у нас цари пустота. Непрестанни „уроци как децата да бъдат тихи“ и възпитание с „Маша и мечока“, - казва той.

В повечето детски градини у нас положението е същото. Нямаме нищо против „Маша и мечока“, дори следва инфо за сериала. Но, моля ви, не го използвайте като основно възпитателно или развлекателно средство за децата. Както и който и да е друг сериал или филм.

Ето обещаното за култовата анимация:

На 2 септември 2015 генералният директор на студио „Анимакорд“ Дмитрий Ловейко опровергава информацията за спирането на сериала „Маша и мечока“ и пояснява, че думите му за пускането на последната серия са неправилно изтълкувани. По-рано същия ден в руските медии се появиха съобщения, които твърдяха, че студиото е пуснало последната, 52-а серия на анимацията, и не възнамерява да снима продължение.

През юли т.г. американското списание „Animation Magazine“ включва „Маша и мечока“ в списъка с проекти, които в бъдеще могат да се превърнат в класика. Отбелязва се, че това е най-рейтинговият руски сериал въобще.

„Маша и мечока“ излиза от 2009 година, всеки епизод продължава 6 минути. Създател на анимацията е Олег Кузовков, художествен ръководител на студио „Анимакорд“, който измисля проекта през 1996 година.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа