YouTube въвежда нови ограничения за гледането на видео за „възрастни“

Администраторите на сайта ще следят зорко за злоупотреби

Снимка: Guliver / iStock

„Недетски“ филми с участието на любими детски герои скоро ще бъдат достъпни в YouTube само за регистрирани потребители. Компанията е взела решение да засили политиката по отношение защита на младото поколение от неподходящо за него видео.

Така сътрудниците на сайта сега активно ще търсят съдържание, което може да навреди на детската психика и да го премахват. Да гледат подобни филми ще могат само регистрираните потребители, пише Business Insider.

"Колегията на YouTube се състои от родители, които се стремят да подобрят нашите приложения“, се казва в съобщение на компанията.

Решението да променят своето отношение към филми, които използват любими за децата персонажи за създаването на съдържание за възрастни, компанията взе след като съществуването на подобни видеа обезпокои хиляди родители.

В средствата за масова информация се появиха публикации, които разказваха за жестоки и непристойни видеа, попаднали пред детски очи заедно с обичайните анимации. И въпреки че филмите за възрастни вече автоматично се блокират в приложението YouTube Kids, създадено за деца до 13 години, компанията е решила да вземе допълнителни мерки.

Така сега всяко видео с изначално детски персонажи, но използвани във видео за възрастни, ще се качва на сайта от администраторите му. Да гледат подобни филми ще могат само регистрирани потребители, които ще доказват, че вече са навършили 18 години.

Новите ограничения YouTube планира да въведе в най-скоро време. Освен това, компанията моли неравнодушните ползватели да им съобщават за съдържание, което се нуждае от внимание от страна на администраторите на сайта.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа