Дефиле на деца по бански предизвика скандал (галерия)

Трябва ли малки момиченца да участват разголени в ревю

Част от малките моделки зад кулисите на ревю на Hot As Hell

Снимка: Guliver / Getty Images

Решението на един от модните брандове на ревю за бански костюми редом с „големите“ модели да дефилират и малки момиченца предизвика скандал в интернет, пише medikforum.ru. Ревюто е едно от многото на току-що приключилата Miami Swim Week в САЩ. На публиката бяха представени бански както за възрастни, така и за деца. И в този ред един от модните брандове Hot As Hell, който предлага бански за най-малките, представи колекцията си едновременно и за големите, и за децата.

Фотографии и видео от ревюто мигновено се разлетяха из интернет, а голяма част от коментарите бяха негативни. Преди всичко критиката е насочена към родителите, които са позволили момиченцата им да участват по бански в ревю.

Един от критикарите нарича случилото се „насилие над децата“, а друг призовава „по-строго да се държите с дъщерите си“. Мнозина са изказали опасенията си за това, че популярността на въпросното ревю в интернет може да привлече вниманието към децата на „онлайн хищници“.

На официалната страница на Hot As Hell в Instagram въпросните снимки са харесани от хиляди, като мнозина са написали, че малките модели са „много мили“ и горещо поддържат участието им в ревюто.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа