На лов за покемони

Най-мащабният за Европа ще бъде в НДК

Най-мащабният лов на покемони в Европа се организира в НДК този уикенд – 30 и 31 юли. Засега преследването е привлякло над 10 000 потребители на Pokemon GO във Фейсбук. Очакват се и още.
Събитието е първа официална стъпка от завръщането на геймърското предаване NEXT TV.
Вратите на Двореца ще бъдат отворени и търсенето ще е вътре в самата сграда. Така, ако времето подготви изненада, няма да помрачи ловджийските страсти на хилядите играчи.
Участниците ще се сдобият с нови покемони, ще ги очакват и скрити из НДК десетки технологични награди, а един от тях дори ще си тръгне с чисто нова конзола PlayStation 4.


„Входът и ловът са свободни, а запалените по Pokemon GO, които не могат да присъстват, могат да гледат живото излъчване на случващото се на адрес twitch.tv/nexttv”, разказва един от организаторите – Роро Кавалджиев. Той е водещ на NEXT TV и инициатор на поредицата събития Gaming Knights.

В Европа все още не се е състоял по-многоброен лов на покемони. Единствената ни конкуренция засега е събиране на около 9000 търсачи в Сан Франциско, САЩ, хвалят се организанторите. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община.

 

Коментари
Последни видеа