Момче две години продава лимонада и спестява (видео)

Мечтата му е да си купи пони

21 октомври 2016 г.

Снимка: Facebook

Седемгодишният австралиец Себастиян Кент успя да спести 3000 долара и се разплака от щастие, когато мечтата му се осъществи.

Както разказва за CNN майката на момчето Джулиана, нейният син толкова мечтал за пони, че решил сам да си спести пари за него, като продава собствена домашна лимонада. Себастиян започнал да предлага бутилката за 20 цента, но постепенно за неговата история научили всички в околността и доходите на момчето започнали да растат.

Поръчките се увеличавали и скоро Себастиян вече продавал своята лимонада на местните празници. Освен това, фермерите започнали безплатно да носят на Себастиян лимони за да приготви напитката. Момченцето спестявало и парите, получени от Феята на зъбките, тези на Коледа и на Великден, отново в името на заветното пони.

В крайна сметка за две години Себастиян успял да спести 3000 австралийски долара и родителите му купили пони на име Том. Първата среща на момчето и понито майката снима на видео и го пуска в YouTube на 13 октомври, а вече е гледано от над 70 000 души. Себастиян е толкова потресен, че неговата мечта най-накрая се е осъществила, че горчиво се разплаква, но от щастие.

Работата не е в количеството спестени пари, а в удивителната за неговата възраст целеустременост, - казва майката на Себастиян. - Винаги казвам на децата и на себе си, че няма нищо невъзможно, всичко ще се получи, ако работиш здраво и останеш добър човек. Рано или късно ще бъдеш възнаграден.“

Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа