През ваканцията изневерите зачестяват

67% от партньорите са кръшнали, сочи проучване

Снимка: Guliver / iStock

Годишните ваканции започват и по този повод сайтът за онлайн запознанства Gleeden прави мащабно проучване сред 7000 души (3612 мъже и 5920 жени), чийто резултати са стряскащи. Те сочат, че голяма част от младите хора по един или друг начин са кръшкали.

91% от анкетираните са имали фантазии, свързани с друг човек, не с партньора си. А част от тях са предприели и конкретни действия. Например – 67% са лъгали партньора/партньорката си по време на лятната отпуска, а 52% са имали флирт с човек от компанията, с която са били на почивка.  

18% са прегрешили, когато са били сами на почивка, а 23% са кръшнали, въпреки че са били с половинката си, пише topsante.com.

Защо хората изневеряват и то - точно по време на почивка? 

Отговорът, който дават повечето, е по-скоро прагматичен: „По време на почивка е по-лесно забежките да останат скрити.“
И наистина – едва 11% от прегрешилите са били изловени в крачка и изневярата им е била разкрита от партньора.
А отговорът на 19% е по-скоро свързан с романтиката – те смятат, че през ваканцията има повече срещи и възможности това да се случи.

Но, летните флиртове са нетрайни. Доказва го и проучването. За по-голяма част от изневерилите, забежката е завършила с края на почивката и едва за 8%  тя е продължила една година. А 31 на сто са признали, че е било авантюра само за една нощ. 

Мона Василева

Коментари
Последни видеа