7-годишно момиченце написа трогателно писмо до шефа на Google

А той взе, че му отговори

17 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / iStock

Някои деца мечтаят да станат космонавти, пожарникари или готвачи, когато пораснат. Но 7-годишната англичанка Клои Бриджуотър мечтае да работи в най-голямата технологична компания в света. 

Както разказва пред Business Insider бащата на момиченцето Анди Бриджуотър, увлечението на Клои по Google започнало наскоро, когато тя го попитала кое е перфектното място за работа. Анди ѝ казал, че това е Google и ѝ показал снимка на интериора на офиса на корпорацията в Силиконовата долина. Това толкова впечатлило Клои, че тя написала собственоръчно трогателно писно до шефа на Google.

Гледка от офиса на Google в Ню Йорк. Снимка: Guliver / Getty Images

"Скъпи шеф на Google, аз се казвам Клои и когато порасна, искам да работя в Google. Искам да работя също и в шоколадова фабрика и да участвам на Олимпийски игри с плуване. Аз плувам във вторник и неделя. Татко каза, че ако работя в Google, ще мога да се търкалям в кресла-барбарон и да карам тротинетка. Обичам компютри, имам таблет, на който играя игри. Татко ми свали игра, в която трябва да придвижвам робота нагоре-надолу по квадратчета, и ми каза, че тя ще ми помогне да изуча компютрите. Татко ми обеща, че някога ще ми купи собствен компютър. Аз съм на седем години и учителят каза на родителите ми, че много добре се уча и успявам по всички предмети. Татко каза, че ако бъда все така добра и се уча добре, то ще ме вземат на работа в Google. Сестра ми също е умна, но повече обича кукли и дрехи. Тя е на пет. Татко каза, че мога да изпратя резюме в Google, но аз казах, че не знам какво означава това, а той каза, че писмо е достатъчно. Благодаря, че прочетохте писмото ми, може би ще ви изпратя още едно. До скоро, Клои."

Най-удивителното е, че Клои получава от шефа на Google Сундар Пичай отговор върху официална бланка на корпорацията. "Скъпа Клои! Благодаря ти за писмото. Радвам се, че харесваш компютри и роботи, и се надявам, че ще продължиш да изучаваш цифровите технологии. Сигурен съм, че ако продължиш да се трудиш усърдно и се стараеш да следваш мечтата си, ще можеш да осъществиш всичко, за което пишеш - и да получиш работа в Google, и да участваш на Олимпийски игри. Очаквам резюмето ти, когато завършиш училище!"

Снимка: Twitter / Andy Bridgewater

По думите на Анди, писмото от Пичай много впечатлило момиченцето. Преди години Клои била блъсната от кола и въпреки, че вече е добре физически, все още се чувствала доста несигурна. Но когато получила такава подкрепа, Клои много се въодушевила и сега още повече заляга над учебниците, за да получи работа в Google.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа