Бионсе се срамувала от името си като малка

Днес хиляди майки го избират за своите деца, пише в новата „Бионсеграфика"

28 август 2017 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Днес целият свят знае нейното име – тя е Бионсе, попкралицата с над 160 милиона записа, с най-много награди „Грами“ сред дамите в бранша, най-влиятелната жена в развлекателния бизнес според „Форбс“.

Но каква ли е била като малко момиче?

Крис Робъртс дава отговор на този и на още много интересни въпроси в „Бионсеграфика. Илюстрирана биография на гения на Бионсе Ноулс“ /Книгомания“/.

Там има глава „Детство и юношество“, от която става ясно как майката на бъдещата голяма звезда е решила да нарече дъщеря си Бионсе – вариант на моминската ѝ фамилия Беинсе.

Нейният баща - дядото на бебето, веднага предупредил, че то ще порасне, ще тръгне на училище и ще се мръщи на странния избор на родителите си, но решението било взето. И Бионсе наистина никак не харесвала името си.

Когато бях малка, то бе още едно извинение да ме тормозят децата. Всяка сутрин, щом учителят изреждаше имената на присъстващите, ми идеше да се завра под чина!“, споделя тя в книгата на Крис Робъртс.

Трябвало да минат години, преди Бионсе да започне да се чувства добре в кожата си и с името, дадено ѝ от родителите. Но днес не само го крещят хиляди екзалтирани фенове по концертите, ами и куп майки го избират за своите деца.

„Бионсеграфика. Илюстрирана биография на гения на Бионсе Ноулс“ дава справка колко са били те от 1998 до 2013 г.: общо 2104. Най-много момиченца са били кръстени на попкралицата през 2001 г. – 353.

Освен разнообразни любопитни факти за Бионсе в тази книга има и много снимки, графики и статистики, илюстриращи възходящата линия на нейната кариера. Но тъй като не става дума за приказка, а за реалния живот, не са спестени нито проблемите с баща ѝ, нито с Джей Зи - таткото на новородените близнаци на Бионсе и на кака им Блу Айви.

Ирина Дойчева

Коментари
Последни видеа