Датският принц Фредерик и изненадваща му любовна история с принцеса Мери

Двамата се запознали и влюбили в бар в Сидни

02 юли 2022 г.

Снимка: Getty images

Мери Доналдсън се превърна от обикновена австралийска млада жена в кралска особа само за една нощ (условно казано), след като се срещна с датския принц Фредерик в бар в Сидни. Двамата припомниха наскоро своята модерна любовна история.

Снимка: Getty images

Принц Фредерик и принцеса Мери от Дания са женени от 2004 г. и са родители на четири деца.

Интересна е историята на тяхното запознанство. Преди да срещне принца, Мери Доналдсън е австралийски рекламен изпълнителен директор. Двамата се запознават в местен бар през септември 2000 година. Фредерик се представя просто като „Фред“ и Мери няма ни най-малка представа, че срещу нея седи височайша особа. По това време в Сидни се провежда олимпиадата и барът е пълен с хора от цял свят, така че един чужденец е нещо напълно нормално.

Между нас просто нещо се получи. Не бяха фойерверки или нещо подобно, но беше много вълнуващо, призна тя няколко години по-късно.

„Първият път, когато се срещнахме, си стиснахме ръцете. Не знаех, че е принцът на Дания. Половин час по-късно някой дойде при мен и каза: „Знаеш ли кои са тези хора?“, припомня си Мери.

В продължение на една година двамата се опознават чрез връзка от разстояние, която преминава под радара на медиите. Но истината е, че Мери първо се влюбва в мъжа Фредерик и едва след това разбира, че той е и престолонаследник.

През 2002 г. тя се премества в Копенхаген и научава датски, който не е от най-лесните езици. Двамата обявяват годежа си през 2003 г. и сключват брак една година по-късно в катедралата в Копенхаген. Повтарят тържествата и в Сидни, където окачат знаменца пред бара, където са се срещнали за първи път.

По материали от People

Коментари
Последни видеа