Емоционална реч на Аштън Къчър (видео)

Актьорът се бори срещу детското сексуално робство и порнография

17 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Аштън Къчър не е само знаменит актьор. Напоследък едно от най-важните неща, с които се занимава, е борбата с детското сексуално робство. В частност, той е съучредител на компанията Thorn, която използва съвременните технологии за търсене и идентифициране на жертвите на трафик на хора и борба с детската порнография. На изслушване на Комитета по международни отнощения на САЩ, Къчър изнесе емоционална реч по повод технологиите, които разработва компанията му, и как те реално помагат в борбата с детското сексуално робство.

Той каза, че за времето, в което се занимава с това, е видял неща, "които никой никога не трябва да вижда""Гледах видео, на което момиченце на възрастта на моето е насилвано от американец, който е отишъл на секс туризъм в Камбоджа. А на детето бяха обяснили, че участва в някаква забавна игра."

Къчър изброи някои от софтуерните продукти на Thorn, които са помогнали в рамките на дни да бъдат намерени деца, отвлечени и продадени в сексуално робство. Изслушването пред комисията бе с цел да се получи финансиране за бъдещи софуерни продукти, които по думите на Къчър са "по-ефективни, по-умни, по-бързи и съкращават времето за разследване с 60%". Ето и цялата му реч:

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа