Героите от новия БГ приключенски семеен филм с предпремиера

4 уикенда с тв сериала "Островът на сините птици" от 1 юни

16 май 2019 г.

Калоян Христов, Матей Бърнев, Даниел Родригес, Деян Профиров, Антониа Димитрова и Ирина Вълкова от новия тв сериал, снимки: БНТ

Носталгията по филми-класика като „Синьо лято“, „С деца на море“, „Войната на таралежите“ пролича на прожекцията на първия епизод от „Островът на сините птици“ в кино "Култура". Отдавна не сме гледали приключенски семеен тв сериал, какъвто е новият филм на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов, известни с работата си над „Урок“ и „Слава“.

Премиерата на филма ще бъде на 1 юни от 19:00 ч. по БНТ1, но днес станаха ясни участниците в сериала: Ники (в ролята - Матей Бърнев), Алекс (в ролята - Деян Профиров), Армандо (в ролята - Калоян Христов), Габриела (в ролята - Ирина Вълкова) и Зоица (в ролята - Антониа Димитрова). Участие в сериала има и актьорът Михаил Мутафов, изиграл първата си роля в детски филм преди почти половин век в „С деца на море“.

Част от децата изпълняват и песента, написана специално за филма, която вече обещава да се превърне в хит сред подрастващите това лято. Композитор на осемсерийния филм е Христо Намлиев, а текстът е на Веселка Кунчева.

„Островът на сините птици“ ще се излъчва четири поредни уикенда от 1и юни от 19:00 ч. по БНТ1, повторенията на епизодите ще бъдат по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16:00 ч. Всички епизоди ще могат да бъдат гледани и през официалния YouTube канал на сериала.

Коментари
Последни видеа