Голямото завръщане на слончето Дъмбо

Под вълшебната режисура на Тим Бъртън и със страхотни актьори

13 юни 2018 г.

Снимки: "Форум Филм България"

Вълшебствата никога не могат да омръзнат, а когато царят на вълшебните филми - режисьорът Тим Бъртън се включи в историята, нещата стават просто великолепни!

Така предричаме, че ще се случи с един от най-ярките анимационни образи, появил се за първи път през 1941 година, който се завръща на големия екран в едноименната игрална продукция на Дисни – "Дъмбо".

Филмът ще бъде заснет изцяло в Англия - в Pinewood Studios и в Cardington Studios. За да бъде постигнат автентичен и въздействащ образ, ще се използват най-съвременни визуални ефекти. Тим Бъртън ("Алиса в страната на чудесата", "Чарли и шоколадовата фабрика") за пореден път ще даде живот на любим герой и ще поднесе на зрителите една бляскава картина на цирковия свят с неговите тайни и необятни предели.

В новата адаптация на Дисни се разказва историята на Холт Фариер (Колин Фарел), бивш цирков артист, който намира живота си обърнат с главата надолу, връщайки се от войната. Собственикът на цирка Макс Медичи (Дани ДеВито) вербува Холт да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище във вече замиращия цирк. Когато обаче децата на Холт (Паркър и Хобинс) разбират, че Дъмбо може да лети, убедителният предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън) и акробат на име Колет Маркант се захващат със задачата да превърнат странното дебелокожо създание в истинска звезда.

Дани ДеВито като собственикът на цирка

Освен с интригуваща история и спираща дъха визия, Дъмбо се отличава и със звезден актьорски състав. В него присъстват носителите на „Златен глобус“ Колин Фарел (В "Брюж", "Омарът"), Майкъл Кийтън ("Бърдмен", "Бийтълджус") и Дани ДеВито ("Батман се завръща", "Голяма риба"), който е и носител на награда „Еми“, прелестната Ева Грийн ("Домът на мис Перигрин за чудати деца", "Тъмни сенки"), носителка на „Златен глобус“ и на наградата на БАФТА, както и изгряващите актьори Нико Паркър и Финли Хобинс - те за първи път получават роли във филм.

Творческият екип на Дъмбо включва оператора Бен Дейвис (Доктор Стрейндж, Пазители на галактиката), носителят на „Оскар“ и дизайнер на продукцията Рик Хайнрикс (Междузвездни войни: Последните джедаи, Къщата на сенките), дизайнерката на костюми и четирикратна носителка на „Оскар“ Колийн Атууд (Алиса в страната на чудесата, Фантастични животни и къде да ги намерим).

Дъмбо ще завладее сърцата н и идната пролет - на 23 март 2019 г.

Коментари
Последни видеа