Как синът на звездата от „Аватар: Природата на водата“ Джоел Дейвид Мур направи дебюта си в киното като бебе На’Ви

Актьорът споделя историята зад дебюта на сина си в продължението на хитовия филм

05 февруари 2023 г.

Снимка: Getty images

В допълнение на продължителния бокс офис успех и номинациите за награди, новият „Аватар“ се отличава и с дебюта на голям екран на малкия Оливър Мур, който е син на Джоел Дейвид Мур, актьор и режисьор. Той изпълнява ролята на учения и На’Ви експерт д-р Норм Спелман.

„Оли беше на около 3 или 4 месеца, когато продуцентът Джон Ландау ми се обади и каза: „Хей, слушай, стигнахме до тази част на сценария, в която има бебе и се чудехме дали Оли би могъл да изпълни ролята“, а аз отговорих, че ще бъде удоволствие за нас“, споделя Мур.

„Спомням си първия път, когато съпругата ми, Катрин Бреъм, дойде на снимачната площадка и колко време ѝ отне да свикне с всичко: оборудването, технологията, която запечатва движенията на актьорите, за да може в последствие да се превърнат в аватари, цялата атмосфера на работа. А когато и синът ми стана част от това преживяване, за мен беше радост, която се изпитва веднъж в живота“, допълва той.

Снимка: Instagram

В ексклузивно интервю за People актьорът споделя също и че отношението на целия екип към сина му, който е вече на 5 години, е било прекрасно.

„Правилата за заснемане на деца са много специфични“, казва Джоел. И добави: „Оли можеше да снима само по 15 минути наведнъж. Мисля, че цялото време на заснемане на сцената отне около 15 минути, които бяха разделени на няколко отделни дубъла. Така че беше доста кратка снимачна сесия.“

Големият момент на Оливър настъпва още в началото на филма, по време на спомен, когато Джейк (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана) представят новородения си син на своя клан Оматикая.

„Като Норм, трябваше да съм част от клана Оматикая, когато се ражда дете На’Ви. И започвах да плача, защото това беше моят син. Просто трябваше да кажа на режисьора Джеймс Камерън: „За следващия дубъл ще се сдържам. Просто трябваше да излея емоциите си. Това е специален момент“. Беше забавно и за съпругата ми. Тя е много земен човек и прекрасна майка. Но когато видя Оли на снимачната площадка, също изгуби самообладание. И двамата бяхме облени в сълзи“, споделя още Мур.

„Беше приятно, защото караваните ни бяха една до друга. Оливър работи едва един ден, но само 5 минути след началото, започна да плаче, защото не можеше да разбере какво се случва и къде е майка му. Но Зоуи се справи отлично. Тя е прекрасна майка и във филма влиза в ролята на точно такава. Използва уменията си, за да помогне на Оли“, разказа Джоел.

Актьорът и режисьор казва, че със съпругата му са направили тонове снимки, защото Оли няма как да помни този ден, но вече разбира, че е участвал в този филм с баща си. Гледал е някои части от филмите, в които участва Джоел и обича да казва на хората, че е част от „Аватар“. Гледал е своята сцена и осъзнава, че това е той самият.

Снимка: Instagram

Мур, който има и двегодишна дъщеря - Есме, твърди, че първата актьорска изява на сина му ще бъде и последна, поне докато не стане много по-голям. „Старая се да отглеждам децата си възможно най-далеч от тази индустрия, за да могат сами да вземат решението дали искат да бъдат част от нея, когато пораснат“, казва актьорът.

Данина Иванова по материали от People

Коментари
Последни видеа