Ким Кардашиян страдала от body shaming при първата си бременност

Риалити звездата призна, че тогава се е срамувала почти болезнено от тялото си

13 август 2021 г.

Снимка: Guliver / Getty

Проблемът body shaming (срам от тялото) може да бъде много сериозен. Макар да засяга предимно млади момичета, особено в тийнейджърска възраст, той не подминава и зрелите жени.

Точно това се случило и на Ким Кардашиян по време на първата й бременност. Риалити звездата обаче едва сега заговори по този въпрос. Тя призна, че срамът от тялото тогава едва не я е „убил“.

„Не мога да повярвам, че това е приемливо и че всичко е наред“, заяви Ким.

Тези признания тя направи, докато гостуваше в подкаста на Кристен Бел и Моника Падман. Кардашиян разказа подробно с какво е трябвало да се пребори, докато е очаквала раждането на първото си дете.

Не бях красива бременна. Не бях дори сладка. Определено не се харесвах. Даже се мразех. Мразех чувствата, които изпитвам. Мразех как изглеждам“, обясни тя.

След което допълни: Бях толкова свикнала да виждам майка си бременна, сестра ми бременна и всички останали около мен, но те изглеждаха прекрасно и животът им беше чудесен. А аз не. Това просто не бях аз. Това уби самочувствието ми. Затова не мога да повярвам, че това усещане може да бъде приемливо“.

Снимка: Instagram

Кардашиян каза също така, че преживяното е оставило в нея една огромна несигурност. „Идеше ми да си седя вкъщи и да плача през цялото време. Оказа се, че имам прееклампсия, за която не подозирах. Наложи се да родя шест седмици по-рано по спешност, заради Placenta accrete. Това ми се случи и при втората бременност. Беше безумно, разкри тя.

След раждането на вече 8-годишната Норт, Кардашиян призна, че дълго се е борила да върне предишната си форма. „У дома нямахме фитнес или нещо подобно, а аз се срамувах да ходя в залата в този вид. Не исках да ме гледат как се мъча да отслабна. Реших да си направя свое място за тренировки в гаража на майка ми, където беше ужасно горещо, но поне бях скрита от очите на всички. Това много ме промени като човек“, призна Ким.

По материали от People

Коментари
Последни видеа