Кралица Елизабет II пусна първата си публикация в Instagram

Официално може да се нарече инфлуенсър

08 март 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

92-годишната кралица Елизабет II посети Научния музей в Лондон, за да представи лятната му изложба, пише People. По време на визитата си, тя видя писмо до кралица Виктория и принц Албърт от Чарлз Бабидж – първият в света компютърен инженер.

Пред гостите кралицата докосна с пръст дисплея и направи първата си публикация в официалния Instagram на Кралското семейство. Написаното гласи: „Днес, докато бях на посещениe в Научния музей, открих писмо в Кралските архиви, написано през 1843 г. до моят пра-пра-прадядо принц Албърт. Чарлз Бабидж, познат като първия компютърен инженер в света, е създал Difference Engine (автоматичен механичен калкулатор), от който принц Албърт е имал възможността да види прототип през юли 1843 г. В писмото Бабидж казва на кралица Виктория и принц Алберт за изобретението си „аналитична машина“, благодарение на което първите компютърни програми били създадени от Ада Ловлейс, дъщеря на лорд Байрон. Днес имах удоволствието да науча за инициативата по компютърно програмиране за деца и ми изглежда подходящо да публикувам този Instagram пост в Научния музей, който подкрепя технологиите, нововъведенията и вдъхновява следващото поколение изобретатели.“ Постът е подписан „Елизабет Р.“

Въпросното писмо и първият пост на Кралицата: Снимка: Guliver / Getty Images

Като коментар от страна на Научния музей съобщи следното: „За нас е чест, че Нейно величество сподели пост в Instagram за пръв път именно от тук.“ Instagram профила @theRoyalFamily, който в момента е следван от 4,5 милиона, е пуснат през 2013 с цел да споделя снимки и съдържание от работата и празниците на кралица Елизабет и семейството й.

Научният музей бе и мястото, където Кралицата пусна първия си туит през 2014. Тя изпраща първото си електронно писмо през 1976 по време на ангажимент във военна база, а през 1997 г. представя първия официален уебсайт за Британското кралско семейство.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа