Мадона осинови 4-годишни сестри-близначки

И този път дечицата са от Малави

08 февруари 2017 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Говорителят на съда на Малави Мленга Мвула каза пред People, че Висшият съдебен съвет на африканската страна потвърждава осиновяването на две момичета-близначки на 4 и половина години от поп-иконата Мадона. Тя и адвокатът ѝ са били в съда в четвъртък, заедно с децата, баща им и чичо им - всички свидетелствали желание за осиновяване. 

"Майката е починала седмица след раждането на бебетата" през август 2002, казва Мвула за близначките: "След смъртта ѝ, децата са отглеждани от баба им, която не е можела да го прави пълноценно и затова са отведени в сиропиталище."

Колкото до новата им майка, тя излъчвала щастие по думите на Мвула: "Тя се усмихваше, докато излизаше от съдебната зала и после тръгна" заедно с новите си дъщери. 

Както знаете Мадона е майка на четири деца: Лурдес Леон на 20, Роко Ричи на 16, Давид Банда на 11 и Мърси Джеймс на 11. Звездата има дълга история с народа на Малави: тя осинови Дейвид и Мърси от африканската държава респективно през 2006 и 2007. Долу-горе по това време тя се ангажира социално и започва борбата си с бедността в сиропиталищата там. Днес благотворителната й фондация "Raising Malawi" е почти на десет години, а през тази със средства, събрани от нея, ще бъде построена първата детска хирургия и интензивно отделение в Малави, наречена "Mercy James Institute for Pediatric Surgery and Intensive Care".

Мвула казва, че съдът на Малави е взел предвид дългата история на Мадона със страната, преди да одобри молбата ѝ за осиновяване: "Мадона е много близка с Малави. Тя е замесена в толкова много проекти и в момента помага да се разшири детското отделение в "Queen Elizabeth Central Hospital". Така че Мадона идва често в Малави и това не е странно за хората ни. Те я познават много добре в светлината на работата, която върши за нашето общество." 

Припомняме, че новината за осиновяването излиза две седмици, след като Мадона размаха пръст на репортерите, които твърдяха, че именно това ѝ предстои при следващото посещение на Малави.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа