Майка организира движение против принцесите

Прави сайт с вдъхновяващи за жените определения

16 юли 2016 г.

По принцип всички момиченца искат да станат принцеси, но само по принцип. Те искат да бъдат летци, учени, футболисти, лекари и други подобни. Именно нежеланието на малката дъщеря на Беки Томпсън да стане принцеса накарало младата майка да направи сайт, посветен на силните жени, пише deti.mail.ru.

Преди пет години Беки и нейната 4-годишна по това време дъщеря Кийра били в Дисниуърлд. След като цял ден хора от персонала наричали момиченцето „принцеса“, то изведнъж се обърнало към майка си и казало: „Мамо, това е толкова скучно. Аз не искам да бъда принцеса. Аз искам да стана летец.“ И в този момент в главата на Беки се родила идеята.

Скоро създала сайт, чието име й подсказала дъщеря й - I Don’t Want To Be A Princess. Сайтът разказва за силни, смели и вдъхновяващи жени като летецът Амелия Ерхарт, физикът Мария Кюри, антропологът Джейн Гудол, борецът за правата на чернокожите Роза Паркс и други. А също и за съвременни момичета, които опровергават стереотипите и се занимават с каквото си поискат, като Джан Ферери – единственото момиче в училищния футболен отбор.

Освен това на сайта може да си поръчате тениска с надпис, който определя момичетата и жените с други думи, освен „принцеса“, като „уверена“, „енергична“, „силна“, „умна“, „възхитителна“.

Да станеш принцеса не е кариера, която всеки може да постигне. Това е определение, което даваме на момичетата, но по-добре да им дадем други определения, - казва Беки. - Искам да стане така, че момичетата и жените да не обръщат внимание на думите на другите, а да погледнат в себе си и сами да решат какви искат да бъдат.“
Кийра, която днес е на 9, помага на мама да развива сайта и така се учи как се прави собствен бизнес. И все още иска да стане летец.

снимки instagram.com/dontwanttobeaprincess/

Коментари
Последни видеа

Тъгата е

04 февруари 2023 г.