Мила Кунис за кърменето: Ако не е за вас, не гледайте

И още веднъж за неразбралите: Кърменето е нормално!

21 юли 2016 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Има един много странен парадокс в съвременното общество: ако минем покрай билборд с жена по бельо или бански, няма проблеми, не ни е срам, не се чувстваме обидени, не ни става някак притеснено. Обаче ако минем покрай пейка в парка/ мола/ поликлиниката/ където-и-да-е-навън и видим жена, която кърми детето си, ни става много гнетно и някак некомфортно, защото „Какво сега ми се е разголила тука и ми ги е извадила тия ми ти гърди. Няма ли си дом?... Или поне одеяло, шал, пешкир да се покрие малко...“

Ама наистина. Как не ги е срам тия жени да излизат навън и да кърмят под път и над път? Какво им става? Доброто възпитание изисква никой да не ги види поне до първия учебен ден на детето.

Оставяме сарказма настрана, защото можем да продължим така до утре. И затова просто казваме в прав текст, че кърменето, като функция на женските гърди, е много по-нормално от рекламната цел, с която се използват.

Същото мисли и Мила Кунис, която се е нагледала на изумени физиономии, зяпащи нея и детето ѝ, докато го кърми на публично място. В интервю за Vanity Fair актрисата, която в момента очаква второ дете, споделя, че немалко пъти тя и съпругът ѝ Аштън Къчър са се чувствали засрамени заради хорските погледи, мятащи към пазвата ѝ по някой и друг укор заедно с нездравото си любопитство.

„В Щатите и в нашата култура сме превърнали гърдите в свръхсексуален обект по такъв начин, че хората просто не знаят как изобщо да възприемат идеята, че е възможно да ги покажеш на публично място“, казва тя. „Уважавам мнението и на двете страни. Ако не е за вас, не гледайте.“ И добавя: „Защо го правя на публично място ли? Ами защото трябва да нахраня детето си. Тя е гладна.“

Интересно, хората, които се възмущават от кърменето на публично място, хранят ли се навън?

Елисавета Цалова по материали от huffingtonpost.com

Коментари
Последни видеа