Модерна детска класика учи малчуганите на обич

Световноизвестната история на Сам Макбратни излезе и на българския книжен пазар

21 юни 2022 г.

Снимка: Shutterstock

Очарователния разказ на Сам Макбратни за любовта между баща и син „Познай колко много те обичам“ (издателство „Ентусиаст“) излезе за първи път в България. Книгата е с оригиналните илюстрации на Анита Джерам и се смята за модерна детска класика, която разказва за двама герои, търсещи всевъзможни начини да изразят обичта си.

Първоначално ирландският писател Сам Макбратни пише романи за тийнейджъри, но редакторът му предлага да направи книга за по-малките читатели. Тогава авторът започва да работи с илюстраторката Анита Джерам, което води до създаването на „Познай колко много те обичам“. От 1994 г. заглавието завладява сърцата на милиони големи и малки читатели по целия свят. Преведено е на 57 езика и печели редица престижни отличия за детски книги. През 1996 г. изданието получава наградите „Забележителна детска книга“ на American Library Association и „Книга на годината“ на American Booksellers Association. През 2011 г. е премиерата на телевизионния сериал „Познай колко много те обичам“, който се излъчва в над 60 държави.

Снимка: издателство „Ентусиаст“

Историята започва с Малкия Кафяв Заек, който показва на баща си колко много го обича, като разтваря ръцете си колкото може и скача толкова високо, колкото може. Но Големият Кафяв Заек, който може да разтвори ръцете си повече и да скочи по-високо, го обича също толкова много. Накрая Малкият Кафяв Заек му казва, че го обича чак до Луната, но това е само наполовина на обичта на Големия Кафяв Заек.

Понякога е трудно да намериш начин да изразиш любовта си към някого. Това доказва разказът за Малкия Кафяв Заек и Големия Кафяв Заек. Особено подходяща за четене преди сън, книгата „Познай колко много те обичам“ улавя дълбоката и нежна връзка между родител и дете.

Коментари
Последни видеа