На детския сън влияе сънят на родителите

Не е достатъчно да го сложим да спи

27 ноември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Привичките на родителите оказват влияние на съня на детето, изясниха изследователи, пише news.rambler.ru. Ако малкото се оплаква от проблеми със съня, то е редно да преразгледате отношението към собственото си здраве, твърдят специалисти от Харвард.

Работата е в това, че подсъзнателно децата копират родителите и в крайна сметка са зависими от тяхното мнение. Много често детето постъпва в разрез със своите желания само заради това, че родителите са против.

Например ако сте сложили детето да спи и сте отишли да си вършите някаква работа, това съвсем не означава, че сте дали добър пример.

Не означава и, че трябва напълно да променяте режима си. Но е хубаво да се замислите над това да давате правилен пример. Може детето да стигне до извода, че ако вие също не сте си легнали, то и за него спането не е задължително.

Важно е да му обясните, че не може да си легнете с него, защото имате недовършени дела. Освен това, добавят учените, добре е родителите като цяло да се откажат от навика си да стоят до късно. Все пак недоспиването предизвиква различни проблеми със здравето и депресии.

Надя Горанова

 

Коментари
Последни видеа