Нова образователна изложба от Музейко

Експозицията предизвиква децата да променят бъдещето на планетата

11 Юни 2021 г.
Нова образователна изложба от Музейко

Снимка: Музейко

Тази година Музейко и партньори ще поставят акцент върху опазването на околната среда и разумния подход към опазването на ресурсите на Земята. Интерактивна образователна изложба ще представи модули, свързани с разделното събиране и рециклиране на отпадъците, оптимизирането на употребата на водата, електричеството и повторното използване на материалите. Темата ще намери свое продължение в новата онлайн платформа – green.muzeiko.bg. Тя ще предложи на деца и родители лесни решения, забавни мисии и стъпки, които всеки може да приложи в своето ежедневие.

Знаете ли, че рециклирането на 1 стъклена бутилка спестява енергия, нужна за захранването на 100-ватова крушка? А един тон рециклирана хартия може да спаси живота на 17 дървета! И все пак, милиони тонове стъкло остават нерециклирани, а броят на изхвърлените пластмасови бутилки се равнява на цели 22 милиарда годишно. Отговорното консумиране и опазването на околната среда са теми, които имат място не само в приоритетите на възрастните, но и в живота на най-малките.

Детски научен център Музейко и партньори заговарят с родители и деца за осъзнатия подход и опазването на ресурсите на планетата Земя, които днес са по-ценни от всякога. Кампанията #ЗеленодействайСМузейко ще представи интерактивна образователна изложба, която ще осигури преживяване на децата и възможност сами да проследят различни процеси в преработката и опазването на ресурсите. Модулите ще покажат защо е важно да събираме разделно (как отпадъкът може да бъде ценен), как да намалим количеството вода, което използваме у дома и какво е нужно да направим, за да оптимизираме осветлението, така че крушките да замърсяват по-малко. Музейко в партньорство с  Kaufland България и с подкрепата на Екобулпак България и Булекопак, Софийска вода, част от Групата Веолия и Olympus Foods Bulgaria, ще предложи образователно преживяване, което да насочи вниманието към грижата за околната среда. Всяка от компаниите се включва с експертиза в процеса по изработване на идейните концепции за различните модули.

Снимка: Музейко

Изложбата беше открита вчера в хипермаркет Kaufland на столичния булевард „Ген. Тотлебен“ № 36, където посетителите могат да видят модула „Сортер“, онагледяващ разделното събиране на отпадъците от опаковки. В обекта на компанията в район „Люлин“ на бул. Петър Дертлиев № 56 е разположен модулът „Осветление“, а на ул. „Тодор Каблешков“ № 3 е модулът „Водата у дома“. Следващия месец предстои да бъдат показани и модулите „Стари предмети с ново предназначение“ и „Къде отиват играчките?“. Преди да се съберат в Музейко в края на годината, петте модула ще се ротират между трите локации.

Кампанията ще бъде надградена с онлайн платформа, която ще покаже на децата защо е важно да имат разумно отношение към живота ни тук и сега и как могат да участват по забавен начин в най-голямото предизвикателство – да живеем в по-чиста и балансирана природна среда. Новата платформа на Детски научен център Музейко – green.muzeiko.bg ще представи лесни стъпки, които всеки може да приложи в своето всекидневие. Различни мисии ще предложат на семейството идеи за това как да се удължи животът на произведените материали за еднократна употреба и какви са техните екоалтернативи. В предизвикателствата ще бъдат въвлечени и родителите, които са първият модел на подражание и добър пример.

Научете повече любопитни факти за опазването на природните ресурси и се включете в мисиите на green.muzeiko.bg.

 

Образование

6 принципа на Мария Монтесори за подготвената среда

Да поговорим

10 начина да покажем на детето как да се грижи за околната среда

Здраве

Има връзка между околната среда и пубертета

Още от Новини

Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл

Снимка: Getty images

Джъстин Тимбърлейк е благодарен за своите две прекрасни деца

Хю Хефнер

Снимка: Getty images

Всичко за децата на Хю Хефнър

Новите преживелици на Бъгс Бъни ще се харесат на най-малките зрители.

Снимка: Cartoon Network

Анимационен маратон с „Шантави рисунки-мисунки“

Криси Тейгън

Снимка: Getty images

Криси Тейгън сподели възхитително видео на 8-месечния си син Рен

Ник Вайъл и Натали Джой

Снимка: Getty images

Ник Вайъл и Натали Джой споделиха подробности за раждането

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Не е трудно да измислите игри срещу скуката.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

18 идеи срещу скуката

Лесни и креативни начини да забавлявате децата, докато са у дома (Част II)