Новият приключенски екшън "Крал Артур: Легенда за меча"

Гай Ричи го режисира

13 май 2017 г.

Снимки: "Александра Филмс"

Гай Ричи режисира епичния приключенски екшън "Крал Артур: Легенда за меча", а от него, както знаем, може да се очаква всичко - той ни е фаворит сред оригиналните британски режисьори. Филмът пресъздава класическата легенда за Екскалибур, но в една по-различна и модерна версия. В нея героят на Чарли Хънам от малък хулиган стига до кралския трон, а Джуд Лоу е двуличен злодей - още две причини да видим премиерното заглавие в кината.

Сюжетът

Когато бащата на малкия Артур е убит, чичото на Артур, Вортигерн (Джуд Лоу) узурпира короната. Лишен от първородното си право и без да знае потеклото си, Артур израства сред задните улички и уличните банди на града. Но когато успява да извади меча от камъка, животът му се преобръща с главата надолу и той е принуден да приеме полагащото му се място на предводител.

Освен Чарли Хънам (Синове на анархията) и Джуд Лоу (Студената планина, Талантливият г-н Рипли), участват Астрид Берже-Фрисби (Карибски пирати: В непознати води), Джимон Хонсу (Кървав диамант), Ейдан Гилън (Игра на троновете) Ерик Бана (Стар Трек), Анабел Уолис, Дейвид Бекъм, Микаел Парсбранд.

„В нашата версия на легендата, животът на Артур е незначителен в началото: хлапак от бордеите, който скита по улиците със своите авери и с юмруци се противопоставя на закона. Но в последствие действията на другите - някои с добри, някои с не толкова добри намерения - го принуждават да разшири представата си кой би могъл да бъде.“, разкрива Ричи.

Чарли Хънам, който е в главната роля, казва: „Гай е взел класическия герой и е пресъздал историята за произхода му по нов, достъпен за новото поколение, начин. Нашият Артур е израснал като груб биткаджия в един малък свят. Той категорично не е благородна душа, която търси справедлива кауза.“

Но щом Артур докосва Екскалибур, това удивително парче желязо, здраво закрепено в гранит, животът му ще се промени завинаги.

"Има много различни версии на историята за крал Артур, в които той е бил келтски воин или римски центурион. Митът е адаптиран многократно, отговаряйки на изискванията на различни периоди от време. Предвид тази богата традиция на интерпретация, почувствахме, че стига да запазим основните тематични елементи, ние имаме свободата да покажем своя гледна точка, да се забавляваме с детайлите по начин, който се надяваме да достигнем до днешната публика.", обяснява Лайнъл Уиграм.

Коментари
Последни видеа