Парковете на Уолт Дисни се разделят с пластмасовите сламки

Ще намалят и броя на пластмасовите чанти и кутиите от полистирол

09 август 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty images

"Уолт Дисни" обяви, че ще премахне пластмасовите сламки за еднократна употреба във всичките си паркове в целия свят, за да помогне за опазването на околната среда. Компанията се ангажира всички пластмасови сламки и бъркалки да изчезнат до средата на 2019 г. Това съобщава Мениджър нюз, като цитира Insider.

Популярните и често посещавани паркове продават много напитки и по този начин се генерира огромно количество пластмасов боклук. От "Дисни" изчисляват, че с този ход ще намалят изхвърлянето на пластмасови сламки с 175 млн. броя всяка година. 

Пластмасовите сламки далеч не са единствените отпадъци, които тематичните паркове на Дисни създават. От компанията оповестиха, че ще намалят и броя на пластмасовите пазарски чанти в своите паркове и ще се разделят с кутиите от полистирол (стиропор). 

Все повече хора, организации и компании по света се включват активно в борбата срещу замърсяването и предприемат решителни мерки за предотвратяване на последиците за нашата планета. Сред инициативите, които се възприемат все по-масово, е отказът от използване на пластмаса и по-конкретно - пластмасови прибори за хранене и сламки. 

Въпреки оттеглянето на САЩ от споразумението за климата, наред с редица страни по света и фирми като Starbucks и American Airlines и градове като Сиатъл и Сан Франциско в САЩ поемат инициативата, като правят институционални или законодателни промени, за да преустановят използването на пластмасовите сламки. 

Новото решение на "Дисни" е огромен ход за компанията, но не е изненадващ, предвид политиката за опазване на околната среда. По-рано тази година компанията обяви изграждането на ново соларно поле, което ще осигури достатъчно енергия за захранването на два от четирите тематични парка в Walt Disney World Resort. Един от тези четири тематични парка е "Животното кралство", в който от години се използват хартиени вместо пластмасовите сламки.

Коментари
Последни видеа