Рене Зелуегър е неузнаваема като Джуди Гарланд

Излезе първият трейлър на филма (видео)

15 май 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Рене Зелуегър изглежда феноменално преобразена като легендата Джуди Гарланд в първия трейлър на биографичната лента „Джуди“, пише People. 50-годишната актриса играе Гарланд в момента, в който пристига в Лондон през зимата на 1968 за серия от разпродадени концерти, въпреки изтощението и влошеното си здраве. Гарланд умира след случайно предозиране с барбитурати няколко месеца, след като въпросното турне приключва през юни 1969 в Лондон. Била е на 47 години.

Филмът е адаптация по номинираната за награда „Тони“ пиеса от Броудей „End of the Rainbow“ от Питър Куилтър.
За да се подготви за ролята, Зелуегър взима уроци по пеене и хореография, и прочита всичко за певицата и актриса, застигната от славата през 1939, когато изиграва Дороти в „Магьосникът от Оз“.
Всеки снимачен ден на Рене за „Джуди“ започва с двучасов грим, по време на който ѝ слагат зъбни протези, контактни лещи и изкуствени мигли. „Беше като дзен упражнение“, шегува се тя. „Но и огромно удоволствие да науча за магнетизма на тази личност. Винаги съм ѝ се възхищавала.

73-годишната актриса Лайза Минели, дъщеря на Гарланд, още през юни 2018 г. -  когато се разбра за стартирането на снимките за филма, сподели на своята фейсбук страница, че нито подкрепя, нито одобрява лентата, както и че всякакви твърдения за обратното са 100% измислица.

„Джуди“ е в кината от 27 септември.

Коментари
Последни видеа