Родителството не носи щастие

Учените с потвърждение по темата

15 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Както пише The Daily Mail, специалисти по икономика от Франция и Великобритания представили резлутатите от своето изследване „Източници на щастието“ на конференция в Лондон тези дни.

Учените анализирали информация, събрана в четири развити страни на света – Великобритания, САЩ, Германия и Австралия. „Нивото на щастие“ се оценявало по специална разработена скала от 1 до 10. В допитването участвали както майките, така и бащите.

Станало ясно, че раждането на детето вдига удовлетвореността от живота на родителите, но след година до две тя стига практически до нула. Работата е в това, че хората привикват и в един момент фактът, че имат дете, вече не прави майките и бащите щастливи.

Във всички страни родителите се радват от идването на бебето, радват се, когато то се роди, но успяват напълно да се адаптират към него за две години. Разбира се, че децата носят щастие, но сравнително не за дълго, защото в един момент става очевидно, че да ги отглеждаш не е лесна работа“, отбелязва авторът на изследването, професорът от школата по икономика в Париж Андру Кларк.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа