Свързана ли е агресията с родителските ласки?

Специалисти с ново научно твърдение

15 февруари 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Американски специалисти от университета в Мичиган са уверени, че децата, които не са получили или сами са отбягвали ласките и грижата на родителите под формата на прегръдки и целувки, израстват жестоки, пише news.rambler.ru.

В изследването учените поканили да вземат участие 240 семейства с деца. Специалистите в детайли анализирали поведението на хлапетата между третата и шестата година. Най-разпространените проблеми в поведението на децата били синдром на дефицита на вниманието и хиперактивност, когато малките по всякакви начини се опитвали да привлекат вниманието на възрастните.

Още един настоящ проблем е доста агресивното поведение на децата в училище и на останалите обществени места. Станало ясно, че подобно поведение у младежи се наблюдава в семейства, в които те игнорират родителската ласка и отклоняват целувки и прегръдки.

Учените отбелязват, че понякога проблемите изчезват с възрастта, и е нужно родителите да се въоражат с търпение. Помощ да се справите със ситуацията може да потърсите при визити с детски психолог, за да не рискувате то да порасне агресор.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа