Време за приказки: Мери Попинз се завръща (трейлър)

Емили Блънт e в ролята на най-прочутата бавачка

07 март 2018 г.

Снимки: "Форум Филм България"

Церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ беше повод да разберем кои са най-добрите филми от изминалата година, но и сцена за премиерата на първия трейлър на "Мери Попинз се завръща".

Най-популярната бавачка в историята се въвлича в ново киноприключение в края на годината. В ролята на любимата детегледачка с уникални магически способности, която може да превърне всяко рутинно задължение в приказно и фантастично, ще видим Емили Блънт.

В това изцяло ново продължение, носещо духа на оригинала, но със собствена характерна свежест, Мери Попинз се завръща, за да помогне на следващото поколение в семейство Банкс да намери отново радостта и щастието от живота, които липсват след загубата на техен близък. Към енигматичната бавачка се присъединява нейният приятел Джак, изигран от Лин-Мануел Миранда (Хамилтън, Смелата Ваяна) – оптимистичен фенерджия, който ѝ помага да внесе светлина и живот по улиците на Лондон.  

Градът е Лондон, десетилетието е 30-те години на ХХ в. по време на Депресията. Или 24 години след действието на оригиналния филм. Майкъл Банкс (Бен Уишоу, познат от "Спектър") работи в банката, където е работил и баща му. Той все още живее на улица „Черешово дърво“ №17 с трите си деца, Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън (Джули Уотърс, "Mamma Mia!").

Следвайки традицията на своята майка, Джейн Банкс (Емили Мортимър, която помним от "Изобретението на Хюго") се бори за правата на работниците и помага на семейството на Майкъл. Когато семейството преживява загуба на техен близък, Мери Попинз магически се появява отново в живота им и с помощта на Джак връща радостта и щастието в дома им.

Във филма, който просто не бива да се пропуска, участват още Колин Фърт (Речта на краля) като Уилям Уедърол Уилкинс, Мерил Стрийп (Mamma Mia!) като ексцентричната братовчедка на Мери - Топси, и в ролите на трите нови деца в семейство Банкс, Пикси Дейвис (Домът на мис Перигрин за чудати деца), Натаниел Сале (Игра на тронове) и дебютантът Джоуел Доусън. В допълнение, Анджела Лансбъри играе продавачката на балони, обичан герой от книгите на Травърз, а Дик Ван Дайк е г-н Доус, пенсионираният председател на банката, сега управлявана от героя на Колин Фърт.

Адаптацията по романите за Мери Попинз на Памела Травърз е дело на режисьора Роб Маршал, Джон ДеЛука и Дейвид Магий (Животът на Пи), който е и сценарист на филма. Музиката и песните във филма са на композитора Марк Шейман (Лак за коса) и автора на текстове Скот Уитман (Лак за коса).

Мери Попинз се завръща в кината на 28 декември. Дотогава да се насладим на първия трейлър.

Коментари
Последни видеа