Възгледите на Дженифър Гарнър и Бен Афлек относно отглеждането на децата им

Двамата бивши съпрузи са родители на две момичета и едно момче

14 Януари 2024 г.
Възгледите на Дженифър Гарнър и Бен Афлек относно отглеждането на децата им

Дженифър Гарнър и Бен Афлек

Снимка: Getty images

Дженифър Гарнър и Бен Афлек се разделиха през 2015 г. след 10-годишен брак, а три години по-късно се разведоха официално. Заедно те отглеждат трите си деца: Вайълет Ан, на 18 г., Серафина Роуз, на 14 г., и Самюъл, на 11 г.

През годините бившата двойка усилено се старае да държи децата си извън светлината на прожекторите, особено по отношение на папарашките снимки и социалните мрежи. През 2013 г. Гарнър се присъедини към група известни родители, водени от Хали Бери, за да приемат законопроект, който забранява папарашките снимки на деца, направени без разрешение. Тя също така открито заяви решението си да държи децата си далеч от социалните мрежи, като каза, че „не вижда нищо положително“ от тях.

През март 2021 г. в разговор с The Hollywood Reporter актрисата разказа как се е справила с негативното внимание на пресата към семейството си, като е била откровена и е общувала с децата си.

„Когато те бяха по-малки и имаше неща, които бяха шокиращи, молбата ми към тях винаги беше: „Нека татко и аз да поговорим с вас, каквото и да се е случило“, обясни тя. „Казвах им: „Ако видиш снимка на корицата на списание, ще я разгледам с теб и заедно ще обърнем внимание на всички страшни чувства, които се появяват.“

От своя страна през януари 2022 г. Афлек казва пред Los Angeles Times, че се притеснява как децата му ще се справят с публичното му възприемане, като обяснява, че не обръща внимание на медийното внимание, което го заобикаля, докато децата му не започват да го забелязват.

Афлек също така е казвал, че когато прави стъпки в кариерата си, се съобразява с децата си. Всъщност това, че ще може да прекарва повече време с тях, е една от причините да създаде продуцентската си компания Artists Equity, която му позволява да бъде повече в Лос Анджелис.

След като се разведоха, и Гарнър, и Афлек продължиха с други връзки. Звездата от „Събудих са на 30“ се среща с изпълнителния директор Джон Милър от 2018 г. насам, докато Афлек и Дженифър Лопес се венчаха през юли 2022 г.

От ранните им размисли за отглеждането на деца до това как се ориентират в живота с тийнейджъри - ето всичко, което Дженифър Гарнър и Бен Афлек са казали за родителството.

Дженифър заведе дъщеря си на вечеря в Белия дом.

Снимка: Getty images

Вайълет Ан Афлек

Първото дете на звездната двойка се ражда на 1 декември 2005 г. Второто име Ан идва от това на Гарнър.

Две години след раждането на Вайълет, Гарнър разказва за родителските умения на Афлек по време на интервю за InStyle през 2007 г. „Вайълет  предпочита баща си пред всеки друг. Той е като плюшено мече. Нищо не ме прави по-щастлива от това да ги видя двамата заедно и нейните малки ръчички върху лицето му“, разказва тогава актрисата.

От самото начало на родителския си път Гарнър и Афлек се стараеха да държат децата си далеч от светлините на прожекторите, което се оказа трудно, като се има предвид интензивното медийно внимание към връзката им. Когато е едва в детската градина, Вайълет вече се сблъсква с папараците, както обяснява Гарнър през март 2021 г. за The Hollywood Reporter.

Актрисата си спомни за момента, в който Вайълет е проговорила за травмиращото преживяване да бъде постоянно фотографирана. „Тя се изправи на един стол в малка кадифена рокля, с малко отпусната назад коса, с очила и каза: „Не сме искали това. Не искаме тези камери, те са страшни. Мъжете са страшни, сбиват се помежду си и е трудно да се чувстваш като дете, когато те преследват“, споделя Гарнър.

През 2019 г. актрисата отново повтори опасенията си относно социалните мрежи, като обясни, че все още не иска Вайълет да има профил в  Instagram.

Макар че Вайълет все още до голяма степен успява да остане извън светлината на прожекторите, за 17-ия си рожден ден през 2022 г. тийнейджърката се появяви на публично място заедно с Гарнър на държавна вечеря, организирана от президента Джо Байдън и първата дама д-р Джил Байдън. През юли 2023 г. Вайълет отново бе забелязана на светско събитие, този път с баща си и Дженифър Лопес.

В момента тя е последна година ученичка в гимназията и се подготвя за приема в колеж.

Серафина Роуз Елизабет Афлек

Второто дете на Гарнър и Афлек се ражда на 6 януари 2009 г. Седем дни по-късно представител на семейството разкрива името на момиченцето: Серафина Роуз Елизабет Афлек.

През 2012 г. Гарнър заяви, че Афлек се справя отлично като баща. „Той участва в чаените ѝ партита. И го прави с удоволствие“, каза тя по време на участие в The Ellen DeGeneres Show. „Може да седи там и да е почти заспал, а те да си мислят, че провеждат невероятна игра с него. Това е умение“.

И макар че холивудските звезди бързо се вживяха в новата си роля на родители на две деца, по-късно Афлек разкри, че появата на децата го е накарала да преосмисли подхода си към кариерата и работния график.

Гарнър и Афлек обявиха, че се развеждат след 10-годишен брак през юни 2015 г., когато Вайълет беше на 9 години, Серафина - на 6, а Самюъл - на 3.

През следващата година Афлек даде актуална информация за това как върви съвместното им родителство, докато говореше пред E! News на премиерата на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ през март 2016 г. „Джен е майка-супергерой. Тя е невероятна и аз съм истински щастливец, че я имам за партньор, с когото съвместно да отглеждам тези деца. Опитваме се да правим всичко възможно, поставяме ги на първо място и това е най-важното“, разказа актьорът.

14-годишната Серафина също изглежда е приела да бъде част от по-голямо семейство, след като Афлек се ожени за Лопес, тъй като на няколко пъти е забелязвана да прекарва време с близнаците на Лопес - Еме и Макс. Освен това и трите деца на Афлек присъстваха на сватбата му с известната певица през август 2022 г.

Дженифър и Самуел на баскетболен мач.

Снимка: Getty images

Самюел Афлек

Третото дете на Гарнър и Афлек, Самюъл, се ражда на 27 февруари 2012 г. „Щастливи сме да съобщим, че на 27 февруари Дженифър роди здраво момченце Самюел Гарнър Афлек“, пише тогава актьорът, за да сподели щастливата новина.

Преди да роди Самюел, Гарнър казва в интервю: „Ще бъде толкова странно да имам момче“, като добавя, че преживяването ще бъде „готино и различно“.

Докато расте, Самуел изглежда е наследил любовта към бейзбола от баща си, който е известен като заклет фен на Бостън Ред Сокс. През 2019 г. Афлек каза, че е бил треньор на отбора на Самюъл от Малката лига. „Това е едно от онези неща, които толкова много обичаш. Това е мечтата на всеки баща“, споделя той.

Баскетболът също се е превърнал в едно от хобитата на Самюъл и Афлек често е на трибуните, за да подкрепя сина си (или да крещи на съдиите).

„Точно тази година се оказа, че наистина се смущавам. Бях на баскетболен мач за 11-годишни деца и шумно се оплаквах от несъответствията в отсъжданията на съдиите“, признава той пред People. „После осъзнах, че не искам да бъда един от тези родители“.

Афлек продължи: „Мисля, че това е нещо много типично, особено в съвременното родителство. Искаме да помогнем на децата си. Искаме те да успеят. Обичаме ги толкова много. И все пак истинското предизвикателство е да се отдръпнем от пътя им и да ги оставим да се справят сами“.

Елена Николова по материали от People

Още от Новини

Ашли Бенсън и Брандън Дейвис.

Снимка: Getty images

Ашли Бенсън с първи снимки на момиченцето си

Марк Зукърбърг и съпругата му Присила=

Снимка:Getty images

Марк Зукърбърг и съпругата му Присила споделиха редки снимки на трите си деца

Кейти Пери. Снимка: Instagram

Дъщерята на Кейти Пери и Орландо Блум снимачната площадка с майка си

Ричард Гиър и Алехандра Силва. Снимка: Instagram

 

 

Ричард Гиър се мести със семейство си в Испания

Любимите на децата анимационни герои отново ще ги зарадват.

Снимка: Cartoon Network

„Малки Титани: В готовност“ с нови епизоди

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Снимка: Shutterstock

Здраве

Пирамидата на детското развитие

Месец по месец, обяснена от Станислава Чуринскиене

Кейти Пери. Снимка: Instagram

Заедно

Дъщерята на Кейти Пери и Орландо Блум снимачната площадка с майка си

Дейзи присъства на неделното шоу на Disney Night

Мъж и жена спорят разгорещено. Снимка: Getty

 

Да поговорим

7 причини, поради които връзката завършва с пълно фиаско

Проверете защо това се случва и дали сте обречени на самота

Ричард Гиър и Алехандра Силва. Снимка: Instagram

 

 

Заедно

Ричард Гиър се мести със семейство си в Испания

След дълга кариера в САЩ звездата от "Хубава жена" взе важно решение – ще живеят в Европа

Отворена книга, кафе, люляк. Снимка: Getty

Щастливи мъж и жена. Снимка: Getty

Мнение на специалиста

Защо забравяме да бъдем щастливи

Понякога сами съсипваме живота си, но можем да се отървем от глупавите нагласи и стереотипи

Хремата е изключително често срещана при малки деца.

Снимка: pexels

Здраве

Помощ! Носът на детето отново тече

Има ли решение на проблема с „градинския“ сопол

Има сигнали, които издават, че детето е готово да седне на гърнето.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Как да разберете дали детето ви е готово за гърнето

Израстването може да се окаже труден и много уморителен процес