„Червената шапчица“ оживява с триизмерна холограма

Български пъзел става хит на английския пазар

Снимка:Duard

Българският пъзел „Червената шапчица” оживява с триизмерна холограма и се превръща в игра благодарение на модерната технология „добавена реалност“. Пъзелът, който нашите деца вече държат в ръце, е на път да превземе и английския пазар.

“Като родител самият аз исках да създадем продукт, който да мога с гордост да показвам на собственото си дете”, казва Емил Цветков, един от основателите на Duard – компанията производител.

"Благодарение на добилата популярност „добавена реалност“ (Augmented reality) покрай приложението Pokemon GO, чуждестранният интерес към нашенския продукт се засили и той вече е преведен и на английски", обясни Цветков.

„Червената шапчица” комбинира традиционния пъзел с технологията „добавена реалност”. Той се състои от 64 елемента. След като се нареди, трябва да се свали смартфон приложението „Червената Шапчица Пъзел с ДР” за Android или „Червената шапчица – пъзел с добавена реалност” за iOS.
Погледнат през приложението, пъзелът „оживява” под формата на триизмерна холограма и се превръща в игра.


Снимки:Duard

Добавената реалност (augmented reality или AR) е иновативна технология, която осъществява взаимодействието между реалния свят и дигиталното съдържание. По този начин компютърно генерирани обeкти могат да бъдат видени в реалния свят. Подробности на сайта на компанията Duard.

 

 

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=W9w-cQeGkoc

Коментари
Последни видеа