Силни думи на Вайола Дейвис за образованието

Особено в навечерието на първия учебен ден

Снимка: Guliver / Getty Images

Известната американска актриса Вайола Дейвис съвсем откровено си призна, че не е точно този тип майка, която е въоръжена по всяко време с домашно приготвена храна за дъщеря си, пише People. "Не пека браунита, не съм такъв човек", каза актрисата.

"Образованието е единственото нещо, което свързва всички ни, без значение от расата или икономическото ни положение. Това е единствената обединителна сила, която има всеки американец, защото точно това искаме за децата си - да имат добро образование, за да могат да променят света.

Винаги съм казвала, че то не свършва, когато завършиш. И, че учиш винаги и то не е само математика или естествени науки, а научаваш за себе си и за това, че във всеки момент имаш шанс да направиш така, че твоята идея да промени света по някакъв начин.

Относно материалната си обезпеченост и как тя се отразява на дъщеря ѝ, звездата казва: "Никога не съм имала дом, Дженезис има. Купувам ѝ всички дрехи от обикновени брандове и се надявам да я науча да не лети в облаците."

Относно родителството, Дейвис си признава, че съпругът ѝ - Юлиус Тенънт е стриктният: "Той държи нещата да са под контрол, аз съм по-мека."

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа

Слънце

30 ноември 2021 г.