Как да стимулираме децата да учат английски език през лятната ваканция

В езиков лагер те могат неусетно да придобият нови знания, играейки с връстниците си сред природата

Снимка: Eзиков лагер ЛъкиКидс

Много родители са изправени пред предизвикателството да направят ваканцията на децата си интересна и полезна едновременно. А какво по-развиващо занимание от усвояването английски език през почивните месеци, без да трябва да се случва насила. Значи трябва интересът да се стимулира, а това е възможно, ако изберете за лятната ваканция лагер с английски език.

В езиковия лагер ЛъкиКидс в Банско детето може неусетно да придобие нови знания, играейки с връстници сред природата.

Какво привлича децата в езиковия лагер в планината

Програмата на лагера по английски език комбинира много занимания и активности като спорт и ролеви игри, походи и пикници сред красивата природа в планината, плуване, рисуване, танци, йога и други занимания. Уроците по английски не приличат на тези в училище, а за свободното време са създадени уникални възможности за забавления. Самата планина предоставя чудесни условия за това - красива природа, чист въздух, отлична база за обучение и различни занимания по интереси.

Сред най-запомнящите се моменти в лагерната програма е конната езда. Първите уроци се вземат под ръководството на опитни инструктори.

Снимка: Eзиков лагер ЛъкиКидс

А кое дете не обича да кара колело? В лагера се предоставят велосипеди и малчуганите усвояват тънкостите на планинското колоездене при съблюдаване на всички мерки за безопасност.

Друга атракция е спортната игра пейнтбол, която привлича децата със състезателен дух и предизвиква много емоции. При нея отборите се „сражават“ с напълно безопасно оръжие, което стреля с топчета боя. Спортните занимания включват още футбол, волейбол и федербал. Възторг сред най-малките предизвиква пускането на хвърчила.

В детския лагер се развиват и практически умения. В курса по готварство децата научават тайните на кулинарията, а най-очакваният момент е дегустацията на приготвеното от самите тях.

Снимка: Eзиков лагер ЛъкиКидс

Любимо място за всички е луксозният СПА център с био басейни, в които водата се пречиства по иновативна технология, без да се използва хлор.

За безопасността на малките плувци се грижат квалифицирани спасители. Условия за укрепване на здравето предлагат също солната стая, изградена от тухли хималайска сол, и използването на приключенските душове във водната зона.

Снимка: Eзиков лагер ЛъкиКидс

Лагерниците наред със знанията придобиват и много полезни навици. А резултатът е, че забавлявайки се децата неусетно проговарят английски език.

За постъпването в ЛъкиКидс не се изисква децата вече да са учили английски, а в лагера те се разпределят в групи в зависимост от нивото на владеене на езика. Приемат деца на възраст от 5 до 15 години. Само най-малките, които са от 5 до 7-годишни, трябва да са с придружител, за по-лесна адаптация.

За доброто прекарване не са без значение и отличните битови условия. Настаняването е в петзвездната обстановка на апартхотел Лъки Банско на пълен пансион, който включва пет хранения на ден. Менюто е разнообразно и е съобразено с всички нормативни изисквания за здравословно детско хранене.

Модерно обучение по английски

Лагерниците не зубрят думи и граматика по английски, което би било досадно занимание, особено през ваканцията. Образователната програма се основава на иновативния принцип на проектното обучение. Децата работят по проекти по предварително зададени теми. Така те едновременно с научаването на езика усвояват полезни знания в различни други области.

Сред глобалните теми, по които се работи, са Мултинационалности, Седемте чудеса на света, Игри, Олимпиада, Космически забивки, Изкуство. Всички теми имат и интригуващо звучащи подтеми. Например в рамките на Космически забивки децата научават много любопитни факти за вселените, космическия туризъм, пътуванията и комуникациите в космоса.

Ако основната тема е Игри, лагерниците научават как се създават компютърните игри, как електронните игри влияят на мозъка, какво представляват настолните игри и кои са традиционните игри. Заниманията се провеждат в отлично оборудвани със съвременна техника кабинети.

Снимка: Eзиков лагер ЛъкиКидс

Групите по английски са разделени на начинаещи и напреднали.  Интерактивното обучение се провежда под формата на игри, като се акцентира върху аудио-визуалните възприятия на децата. Този подход е част от най-съвременните методики за преподаване, каквито са Монтесори, Слънчевата педагогика и сугестопедията.

Веднъж в седмицата обучението се изнася сред природата под открито небе, където се прави преговор на наученото до момента, а игрите са задължителни.

Снимка: Eзиков лагер ЛъкиКидс

В края на лагера всяко дете получава от преподавателите писмен доклад, който включва информация за постигнатия напредък, като целта е да се помогне за по-нататъшното обучение по английски.

Коментари
Последни видеа