Родителите на успешни деца имат 9 общи черти

Именно тези характеристики се оказват изключително важни

Снимка: Shutterstock

Всеки родител иска проблемите да стоят далеч от детето му, то да се представя добре в училище, да е лидер и гениален творец. Няма универсална рецепта за отглеждането на добри деца, но изследвания и експерименти на водещи психолози открояват кои са важните модели на поведение при всички родители, които създават почва за успех. Това разказва Business Insider.

Американският бизнес сайт изброява 9 общи черти на родителите на успешни деца, изведени от изводите на сериозни психологически проучвания от САЩ и света. Тези родителски черти се очертават като важни, според учени и психолози от различни университети, сред които университета на Пенсилвания, „Дюк“, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и Harvard Business School.

И така, според авторите, родителите на успешни синове и дъщери правят следното.

- Учат потомството си на социални умения, знаят стойността на общуването.

- Имат високи очаквания към децата си, не си позволяват да се примирят с посредственото им представяне.

- Работят. Децата, които успяват в живота, имат работещи майки, според изследване на Harvard Business School, което отбелязва, че дъщерите на работещи майки в САЩ показвали по-голямо старание в училище, включително и с доброволни участия в допълнителни занимания, впоследствие било по-вероятно да заемат ръководна роля и печелили повече пари на по-късен етап - 23% спрямо техни връстници с майки, предпочели да си останат домакини.

- Имат по-висок социоикономически статус.

- Завършили са висока образователна степен.

- Учат децата си на математика от ранна възраст. Оценяват значението на математиката за усъвършенстването на ума. Анализ от 2007 г. на общо 35 000 деца в предучилищна възраст в САЩ, Англия и Канада показал, че развиването на умения за решаване на математически задачи отрано може да бъде огромно предимство в живота.

- Изграждат добра връзка с децата си.

- Не позволяват на стреса да пречи на отношенията вкъщи.

- Оценяват повече усилията, които е положило детето, не се фокусират върху провала му.

Мениджър Нюз

Коментари
Последни видеа