Наградиха победителите в конкурса "Най-важният урок"

Педагози с послания към бъдещите си ученици – кампания, организирана от PwC България

04 април 2019 г.

Снимка: PwC България

На официална церемония в Гербовата зала на президентството снощи консултантска компания PwC България отличи  победителите в тазгодишния конкурс за есета от студенти и докторанти в българските висши учебни заведения.
Кампанията беше проведена под надслов "Най важният урок. Послание към бъдещите ми ученици" и бе насочена към младите хора, които учат педагодически специалности в България и искат да се развиват в областта на учителската професия. По тази тема писаха есета стотици студенти, които участваха в конкурса.

"Вие сте хората, от които зависи бъдещето на България и вашето не е професия, вашето е призвание. Учител може да стане всеки, но за да бъдеш педагог трябват много качества. Учителят достига до съзнанието на учениците. Но истинският педагог достига до техните сърца. И именно тази комбинация, от добър учител и добър педагог, може да завладее съзнанието, духът и сърцето на обучаваните", каза президентът Румен Радев, който награди победителите.

По думите му това е, от което имаме нужда в страната ни и младите учители са хората, които ще предадат спойващия елемент на нашето общество, нашите ценности, нашата култура и народопсихология, "без което ние бихме живели в един механичен свят". 

Освен отличените студенти, в залата присъстваха и техни родители, учители, както и журито на конкурса, което прочете и оцени повече от 400 есета от студенти над 20 университета у нас. Президентът поздрави организаторите на конкурса, че са успели да увлекат толкова много хора в този процес. 

Наградени бяха 11 млади хора с едногодишни стипендии в размер от 6000 лв. и едномесечен стаж в училище. 

Целия текст четете в Мениджър.бг

Коментари
Последни видеа

Мисия

17 юни 2019 г.