Специален треньор отучва от памперс

Новият бизнес стартира от Острова

Едно от веселите преносими гърнета на Аманда Дженър
Снимка: Instagram

Популярността на пелените за еднократна употреба изигра лоша шега на съвременните родители – да се научи детето на гърне се превърна в още един от редицата проблеми. Във Великобритания голяма популярност придоби „тоалетната вълшебница“ Аманда Дженър, чиито услуги излизат солено.

Както пише The Daily Mail, във Великобритания, където на предучилищна тръгват на 4 години, проблемът с неумението на детето да ползва тоалетна е много наболял. Учителите масово се жалват, че им се налага не да преподават, а да преобличат до безкрай учениците си и после да връчат на родителите раницата с мръсните и мокри дрехи. На децата също не им е приятно, защото все ще се намери някой да им се присмива.

В подобна ситуация бизнесът, който преди няколко години основава 42-годишната майка на три деца Аманда Дженър, се оказва все по-търсен. По думите ѝ, ако през 1950 година, когато не е имало памперси, детето успешно се учило на гърне средно на около 15 месеца, то днес средната възраст на клиентите ѝ е 3,5 г., а най-голямото дете, с което ѝ се наложило да работи, било на 9 години.

Вината е в съвременния начин на живот, смята Аманда: родителите са принудени да ходят на работа, като оставят детето или с бавачката, или в яслата. Затова с приучаването към гърне никой не се занимава целенасочено, особено при положение, че има памперси. Обикновено родителите се опитват да решат проблема преди училище, но често не знаят какво да направят и изпадат в отчаяние.

И тук идва професионалният треньор по приучване към гърне Аманда Дженър, която вече наричат „тоалетната вълшебница“ и „заклинателката на гърнето“. Услугата струва 2000 лири, но родителите не се впечатляват от това. Аманда е толкова търсена, че в списък родителите се записват за година напред.

За тази сума те получават комплект специално разработено от Аманда преносимо гърне, плюс пособия и материали за приучаване към гърне, както и безкрайното ѝ внимание. Тя живее със семейството три денонощия и напълно се посвещава на битовизмите, като дава съвети не само за отучването на детето от памперса, но и за хранене и възпитание.

В някои случаи, ако три дни не са достатъчни, Аманда остава още два. По нейните думи, тя винаги завършва делото с успех и досега няма нито една засечка.

повече - на mycarrypotty.com

 

 

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.