Те сами си спечелиха пари за обновяване на интериора в училището

И сами го изпълниха през пролетната ваканция

Снимка: в. "Росица"

Ние: Калоян Тодоров, Преслава Куртева, Ренета Николова, Веселин Конов, Ивелина Белоева, Йозлем Тунджаева, Николай Недев, Елица Иванова, Сибел Абазова и Моника Генкова - членовете на Ученическия съвет на СУ “Васил Левски”, сме изключително горди, че прекарахме пролетната си ваканция в реализиране на идеите ни за подновяване интериора на училището.” Това пише Преслава Куртева от клуб „Журналист“ в севлиевския вестник "Росица".

Със средствата, които децата са събрали от ученическия базар за празника Св. Валентин, купуват спрейове, бои и най-различни материали, необходими за осъществяване на инициативата. Помагат и майсторите в училището, и учителите по рисуване - Иван Иванов и Иван Денчев. “Може да се каже, че вече сме едни завършени майстори!”- коментират учениците след пролетната ваканция, прекарана в труд, смях, песни и боядисване. Има и проблеми - с цветните шаблони за вратите на тоалетните, които не се залепват лесно, но в крайна сметка възпитаниците на училището се справят с обновяването. Боядисват и вратата на анти-стрес стаята в по-приветливи тонове.

Изявихме и огромното си желание да довършим един почти забравен проект на предишни ученици – изрисуване на стената в един от училищните коридори със световноизвестни забележителности. Според нас това е един уникален проект, който искаме да подарим на любимото ни училище. Ето, че с много усилия за пореден път показахме, че искаш ли нещо силно, трябва да направиш всичко, за да го постигнеш!

Коментари
Последни видеа