В британско училище се засели виртуална котка (видео)

За да помогне на децата да общуват в група

11 октомври 2016 г.

Снимка: YouTube

Синдер е виртуална котка, която живее на екраните на таблетите на учениците и се храни със слънчева енергия. Както съобщава BBC, тя е съвместна разработка на лондонската дизайн компания Umbrellium и учениците от горните класове на кеймбриджкото училище Trumpington Community College. То е открито наскоро – през септември, и е едно от най-високотехнологичните и екологични училища във Великобритания. Например системите за вентилация и осветление в сградата на училището работят с възобновяеми източници на енергия.

Виртуалната котка е още един начин да се привлече вниманието на учениците към това как е устроена обкръжаващата среда, както и да ги научи да работят в група.

Поведението на Синдер напомня едновременно герой от популярната игра Pokemon Go и тамагочи, но си изглежда като обикновена котка. Синдер е включена в електроенергията на училището и се храни от слънчева енергия, която се произвежда от сградата с помощта на панели на покрива. Когато е гладна, Синдер се появява на таблетите на учениците с молба да я нахранят. Всеки ученик разполага със запас слънчева храна за котка, която да ѝ дава. Когато се насити, Синдер изчезва от екрана и, както всяка друга котка, дремва някъде из сградата.

Освен на ученическите таблети, Синдер също присъства на огромен цифров екран с добавена реалност, поставен във фоайето на училището, който изпраща изображението ѝ в атриум, където хората могат да общуват с нея – да я галят, да си играят и да ѝ говорят.

Поведението и външният вид на котката могат да се менят в реално време в зависимост от това как хората взаимодействат с нея, както и от условията на заобикалящата я среда – Синдер може да седи между децата, да поздравява с лапа, да се търкаля в краката, да придобие гигантски размер, както и да се смали. През лятото, когато има повече слънце, тя получава и повече храна и е по-игрива, а през зимата има по-малко енергия и затова е по-вяла.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа