В Япония обучават ученици как да станат YouTube-блогъри

Децата ще учат как се снима видео и как се привличат потребители

Снимка: Guliver / iStock

Специална академия, която обучава в работа с YouTube отваря врати в Токио за деца, които желаят да станат блогъри, съобщава letidor.ru, като се позовава на Kotaku.

Това е така, защото професията видеоблогър в YouTube е на трето място по популярност сред подрастващите в Страната на изгряващото слънце. До този извод стига Sony Life след като анализира отговорите в анкета сред учениците в Япония. Те най-много мечтаят да станат IT-инженери или програмисти, а на второ място по популярност е професията изобретател на игри.

Момичетата се интересуват от YouTube по-слабо от момчетата - сред ученичките професията видеоблогър е на 10-о място по популярност.

Въпреки това данните от проучването показват ясно, че видео хостингът привлича вниманието на по-младото поколение. Ето защо не е изненадващо, че в страната започват да се появяват такива учебни програми.

В академията децата ще учат как се снима правилно, как най-добре се представят различни продукти и ще им се обяснява как могат да привлекат вниманието на потребителите.

Във всяка група ще се обучават по 10 деца. Курсовете са платени, но вече три групи са запълнени и организаторите се надяват, че ще могат да открият групи и в други градове на Япония.

Адаптация Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа