Наши ученици с медали от състезание по математика в Хонконг

Отличниците са от 125 СУ „Боян Пенев“

Отборът по математика на 125 СУ „Боян Пенев“ се представи отлично на математическото състезание за купата на По Льонг Кук в Хонконг и това не се случва за първи път, така че можем смело да ги поздравим!

В индивидуалното състезание са участвали 128 ученици от цял свят,  а Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов са заели трето място и са спечелили бронзови медали. В отборната надпревара отборът на училището попада в най-силната група с постигнат втори резултат - 9 от 10 точки. Даниел Иванов, Георги Пашалиев, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов са получили бронзови медали и купа Merit.

Световното състезание по математика за средношколци до 14 години PMWC се организира от фондация „По Льонг Кук“ – една от най-големите благотворителни организации в Хонконг, и The Education University, като отборите участват в него по лична покана на организаторите.

И тази година надпреварата беше оспорвана, а задачите – по-трудни от миналогодишните, но нашите ученици отново показаха, че освен знания, имат и силен отборен дух. Гордеем се с тях и вярваме, че ще се представят блестящо и на предстоящите до края на годинaта състезания“, казват ръководителите на отбора Мадлен Христова и Юлия Душкова.

Училището преди дни участва с два отбора и на Международното математическо състезание BIMC 2018 в Бургас, в което се представиха 167 отбора от 30 държави. И завоюва следните награди за ученици до VII клас: Тодор Недев, Виктор Попдончев и Димитър Лазаров - награди Merit. В отборната надпревара отборът, в който участва и Павел Шияков, взе сребърни медали и купа за първи подгласници. Отборът за ученици до IX клас беше представен от осмокласниците Ангел Райчев - сребърен медал, Мартин Димитров и Димитър Русев - бронзови медали, и Борислав Стоянов - награда Merit. В отборната надпревара отборът спечели бронзови медали и купа за втори подгласници.

Може да намерите повече информация тук.

Коментари
Последни видеа