10 съвета как да подкрепим училището

Два конкурса под мотото "Дайте им крила" стартират през Дните на приобщаването

Стопкадър от видеото

Мотивацията за учене се увеличава с над 50%, а неизвинените отсъствия падат с 20%, ако цялата общност - семейство, бизнес и институции, се включат в учебния процес, сочат данни на Център за приобщаващо образование, който днес стартира поредните Дни на приобщаването с видеоклипа „Дайте им крила“.

Той е заснет от английския режисьор Стивън Монтгомъри в столичното 95 СУ „Проф. Иван Шишманов“ и EPAM Systems..

Кампанията всяка година насочва общественото внимание към ключови предизвикателства пред българското училище. Фокусът на тази е под мотото "Дайте им крила", защото дори минимално участие на общността в училищния процес води до значителни резултати.

Специалистите в Центъра са подготвили „10 съвета как да подкрепим училището“ за всички, които биха искали да подпомогнат работата на някое училище.

В рамките на кампанията стартират и два конкурса: Единият е за училищен празник „Крилата на приобщаването 2018“ - училища от цялата страна са поканени да организират свой ден с участието на семейства, бизнеси и институции. Най-интересните събития ще бъдат отличени от Центъра, чийто екип е подготвил и няколко идеи, с които да вдъхнови училищата за техния празник. Предложения за участие в конкурса се изпращат на office@cie-bg.eu до 18 май.

Вторият конкурс - „На крилата на моята мечта“ и кани ученици от цялата страна да си представят и нарисуват, или изработят и снимат своите крила и заедно с тях да споделят своята мечта. Най-креативните рисунки, снимки и описания на мечти ще бъдат наградени от Центъра. Рисунки/снимки и кратък текст-описание на мечта за участие в конкурса се изпращат на office@cie-bg.eu, до 18 май., а победителите от двата конкурса ще бъдат обявени на 31 май.

Коментари
Последни видеа

Рецепта за магия

18 януари 2019 г.

Окото

18 януари 2019 г.