„Малки изследователи – големи открития“ безплатно за ученици в четири града

Къде и кога могат да се включат в лабораторията за приложна химия и биологи

Научната лаборатория за приложна и забавна химия и биология за деца – „Байлаб“ отвори врати за пета поредна година вчера в София с демонстрация на интересни експерименти от сферата на химията, биологията и физика. „Байлаб“ се провежда под мотото „Малки изследователи – големи открития“ и е отворена напълно безплатно за ученици от I до VI клас през октомври в София, Пловдив, Варна и за първа година в Бургас.

„Осъществяваме нашата мисия „Наука за по-добър живот“ не само чрез иновации в областта на науките за живота, но и с удоволствие предоставяме възможност на децата да се докоснат до науката чрез игра и забавление, което е и най-добрата предпоставка за учене с желание. Експериментите помагат на децата да развиват самостоятелност и желание да навлязат в нови непознати територии и да разширят мирогледа си“, каза Екатерина Карпузова, Управляващ директор на Байер България.

Защо отрязаните ябълки покафеняват, какво представлява процесът на опрашване и защо е важен той, от какво се влияе дифузията и други важни въпроси ще се изяснят по време на лабораторията.

Заедно с тийнейджърската програма Tееn Station – мрежата от училищни медии, Байер цели да приобщи към науката по интересен начин и ученици от по-големите класове, като „разговаря“ с младежите „на техния език“ за науката, чрез радио програмите, видео, статии, и блогове, чието съдържание се създава изключително от ученици. Инициативата подкрепи и влогърът Стан, който взе участие и в демонстрациите.

Досега инициативата привлече вниманието на над 4000 деца от София, Пловдив и Варна. „Байлаб“ цели да даде възможност на повече деца в страната да открият забавната страна на природните науки и тази година лабораторията ще се проведе за първи път и в Бургас. Записването на участниците се осъществява организирано през училищата със съдействието на Регионалните управления на образованието (РУО) по градове.

Датите на сесиите по градове са:

София – от 3 до 11 октомври

Пловдив – от 15 до 17 октомври

Бургас – от 23 до 25 октомври

Варна –  от 28 до 30 октомври включително

Коментари
Последни видеа