Забавната страна на химията и биологията

Детска научна лаборатория отваря врати в музей „Земята и хората“

Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД, която привлече интереса на стотици малчугани миналата година, бе официално открита вчера и очаква хлапетата в рамките на 10 дни - до 22 октомври в сградата на Националния музей „Земята и хората“.

Младежи, олимпийски състезатели по природни науки и доброволци от Байер България ЕООД ще демонстрират пред ученици между 9 и 12 г. от начални и основни училища в София интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията.

„Ентусиазмът на доброволците, които участват в проекта, и любопитството в очите на децата ни дават мотивация и вдъхновение“, сподели при официалното откриване Екатерина Карпузова, Търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер България ЕООД - международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие.

На откриването на Научната лаборатория бяха още проф. Иван Димов, заместник-министър на образованието и науката, Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), Чавдар Начев, Директор на музея.

„Огромният интерес към проекта доказва колко е важен практическият елемент в обучението по природните дисциплини, особено сред учениците в началните класове. За да могат олимпийските ни състезатели да продължават с високите постижения на международно ниво, е необходимо да има повече лабораторни занимания в училище. Надяваме се, че участниците от националните отбори по химия и биология, които ще бъдат в ролята на експериментатори, ще вдъхновят по-малките и ще повишат интереса им към тези предмети.“ каза Алексей Христов.

На 15 и 16 октомври (събота и неделя) събитието ще бъде отворено за свободно посещение от всички желаещи. Демонстрациите на експериментите ще бъдат с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44 (в работно време). Организаторите уточняват, че експериментите са подходящи за деца на възраст между 9 и 12 години.

За втора година, проектът ще бъде осъществен с подкрепата на Регионалното управление по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

Коментари
Последни видеа