Играта и ученето - най-добри приятели

Новите родители препоръчват

Снимка: Guliver / iStock

Днес от 13 до 14 часа училище "Томас Едисън" ви кани на лекцията за деца от I до IV клас на тема "Играта и ученето - най-добри приятели". Ще научите как играта влияе на мозъка, въображението и здравето. Ще има примери как децата да използват въображението си и играта, за да учат. Ще разберете кое е общото между великите изобретатели, учени, спортисти, музиканти и художници.

Играта е висш признак на интелигентност. Човекът е същество, което не престава да играе. Защо? Защото той в голяма степен от всички останали видове не престава да учи. Променя се само това, с което играе – като дете, играе с играчки; като порасне, играе с идеи, с инициативи, с поемане на все по-голям риск и отговорност. Човек играе с това, което иска да разбере и което иска да овладее.

И, разбира се, след лекцията ще се играе!

Лектор: Анастасия Димитрова, педагог, тренер, водеща на интелектуални тренинги и игри – „Скоростно четене”, „Суперпамет-Мнемоника”, „ИгрУм – игри за ума”.

Къде: Училище „Томас Едисън”, София, бул. „Никола Петков“ 73 (старо 1-3), на 100 метра от кръстовището на бул. „Цар Борис ІІІ“ и Околовръстно шосе (Горнобански път).

Коментари
Последни видеа