Библиотека в парка – нови места и пътуваща изложба

Мобилната „Библиобус“ носи за децата над 1500 тома литература

01 август 2020 г.

Снимка: организаторите 

Традиционната лятна кампания на Столичната библиотека за насърчаване на четенето и привличане на нови почитатели  „Зелени библиотеки“ започва тази година на 1 август.
Ще я откриете в градините и парковете на София, като към досегашните места ще бъдат добавени Северният парк, парк Люлин- център, Банкя. 

През летните уикенди можете да изберете хубава книга за четене в парка, да се срещнете с любими писатели, поети, от които може да получите книга с автограф.
Децата и учениците могат да участват в атрактивно програмиране с роботчета-пчели, да усвоят умения за триизмерно рисуване, да изработят стик за сапунени балони с 3D писалки, да се забавляват с корейските популярни игри тухо, ют .
Читателите ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека  Библиобус, която разполага с 1500 тома с най-новите хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. 

Изложба на колела „Из парковете на София –минало и настояще"

За първи път посетителите на „Зелени библиотеки“ ще могат да видят пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София –минало и настояще“. Тя представя богатата история на „зелената украса на столицата“ - софийските паркове, в които Столична библиотека провежда кампанията си.

В инициативата ще се включат Йордан Ефтимов, Мирела Иванова, Калин Терзийски, Анжела Димчева, Бойко Ламбовски, Иван Ланджев, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Иван Христов, Петър Чухов, Анджела Родел, Георги Гаврилов, Теодора Тотева, Том Филипс, Виолета Кунева , Хайри Хайдам, Мая Панайотова и др., както и музикантите Иван Бороджиев (саксофон), Симеон Германов (китара и вокал).  

Спирка – Банкя

В съботния ден, на 1 август 2020 г. от 11.00 до 14.00 часа, Столична библиотека ще посети Банкя, като за шести пореден път ще представи своята инициатива „Зелени пътеки към библиотеката“.
Може да я посетите, да прочетете хубава книга сред природата, да  участвате в арт ателие, заедно с куклената актриса – Таня Гигова.
Малките любители на книгата могат да оцветяват занимателни книжки и да рисуват.

Коментари
Последни видеа