Идва детски музей на колела

Праисторията оживява в събота в София, а после и в Пловдив, Варна и Бургас

05 юли 2016 г.

След огромния успех на Детски музей на колела в Благоевград и Враца през юни, той ще зарадва децата в София на 9-и юли, като тази година темата и експозицията са изцяло обновени и ще бъдат посветени на история на изкуството по българските земи, пише Мениджър нюз.

Атракцията за малките ще бъде разположена в градинката пред Народен театър „Иван Вазов”, като работното време ще бъде от 10:00 и 20:00 ч. с обедна почивка в най-горещите часове (от 13:30 до 15:30 часа).

Програмата е съчетание от осем периода на българската история на изкуството: Праистория, Тракийско изкуство, Римско изкуство, Прабългарско изкуство, Българска държава, Златен век, Средновековие, Възраждане, Следосвобожденско изкуство. 

Ще има осем тематични ателиета, чрез които децата ще научат интересни факти за изкуството по българските земи през вековете по забавен начин. Във всяко ателие ще има кратка теоретична и практическа част.

Децата ще имат възможност да направят своя зооморфна или антропоморфна фигурка, да украсяват тракийски ритони, да се научат как да правят плъсти, да разберат повече за средновековната мода и възрожденското изкуство, да се запознаят с най-бележитите български художници.

Експозицията ще бъде изцяло обновена с копия на артефакти, намерени по нашите земи и емблематични произведения на български творци. 

Следващите спирки на Музея на колела ще бъдат в Пловдив (10 юли), Варна (23 юли) и Бургас (24 юли). 

Коментари
Последни видеа