"Концертите за бебоци" отново в операта

Представленията за по-големите ще са в парка на Военната академия след 19 юни

07 юни 2020 г.

На сцената на Софийската опера и балет всяка събота и неделя от 11:00 се завръщат добре познатите “Концертите за бебоци, съобщи режисьорката на на детските спектакли Юлия Кръстева  пред БНР.
Музикалното събитие е за деца от 0 до 3 години, а целта е от най-ранна възраст те да се приобщават към класическата музика. Чрез емоционални подходи на въздействие върху сетивата се търси стимулиране на умственото и емоционалното им израстване.

Репертоарът, разбира се, е съобразен с възрастта на децата, а оркестърът е съвсем “мини” - цигулка, флейта, ударни и пиано. Децата се запознават с музикалните инструменти, слушат популярни детски песни и малки фрагменти на класически произведения. Продължителността е 50 минути, а по средата има “малък музикален релакс”. 

Родителите трябва да са спокойни за хигиенните условия, в които ще бъдат най-малките зрители. Има удобства и за полагане на всички необходими грижи за бебетата, увери Юлия Кръстева.

До 19 юни “Концерти за бебоци” ще се провеждат в залите на столичната опера, а след това започват представленията ще са на сцената в парка на Военната академия „ Г.С. Раковски “ в рамките на вече традиционния фестивал „ Опера в парка “. Там ще може да се видят 5 заглавия - “Вълшебната флейта”, “Мечо Пух”, “Червената щапчица”, “Веселите малчугани” и “Трите прасенца”.

 

Коментари
Последни видеа