На есен учениците в клас, с готовност за преминаване онлайн

Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът отива на дистанционно обучение

01 август 2020 г.

"Учебната година ще стартира присъствено, а всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда", заяви образователния министър Красимир Вълчев в ефира на NOVA.

Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн.

„Всяко училище ще има план, а ние ще имаме препоръки към училищата, така че да се спазват определени мерки и да се превключва към електронно обучение при нужда. Това ще отнема 3-4-5 дни.
Училищата са относително безопасна среда. Отворихме детските градини преди около 2 месеца и половина“
, увери министърът. 

Програмата в 4 стъпки  

„Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социално-икономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони“, коментира министърът.

„Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как. Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили – на 4 крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и началото ѝ“, каза още министърът.

Коментари
Последни видеа