Нарисувай корица на книга

Конкурс на кампанията "Стара хартия за нова книга“

12 септември 2020 г.

Илюстрация: организаторите

Дни преди празника на четенето, детските книжки и опазването на природата София отново ще е домакин на кампанията "Стара хартия за нова книга", която се провежда за осма поредна година.

Срещу 5 кг. хартия за рециклиране

На 13 септември всяко дете, което доведе възрастен с 5 кг хартия за рециклиране на традиционното място – бул. „Витоша“ 37, ще получи нова книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. 

Конкурс: Малките пазители на планетата

Има и ново предизвикателство за децата - национален конкурс за рисунка, в който ще имат възможност да се включат малчугани от цялата страна.
Малките художници и дизайнери ще бъдат предизвикани да създадат корица на книгата „Пазителите на планетата“.

Кои са те? Къде живеят и как изглеждат? Как помагат за това Земята да бъде по-чисто и гостоприемно място за живот? Все въпроси, чиито отговори децата трябва да изобразят.

Предложенията се очакват до 27 септември на e-mail адрес books@enthusiast.bg.

Професионално жури ще оцени най-добрите и оригинални корици, а победителите в четирите възрастови групи (от 3 до 6, от 7 до 10, от 11 до 14 и от 15 до 18 години) ще получат награди. Пълните условия на конкурса вижте тук.

Празник пред Книжен център „Гринуич“

На 13 септември пред Книжен център „Гринуич“ с много шум началото на празника ще поставят талантите от Бон-Бон. Актьорите от „Театър на приказката – София“ ще представят куклената постановка „Косе Босе“, която разкрива пред най-малките колко важно да даваш, без да очакваш нищо в замяна.


Програмата предвижда още магическо шоу от Ненчо Илчев и много музика от Voice academy, единственото по рода си музикално училище в България с професионална програма за обучение и развитие на млади таланти.

Викторина с котарака Франт

Ековикторина и литературна викторина, вдъхновена от героя на тазгодишната инициатива – котарака Франт, ще предизвикат най-знаещите. Участниците в кампанията ще се срещнат и с автора на книгата „Котаракът Франт и загадъчният остров“ Иван Раденков, както и да чуят оригиналните песни към книгата в негово изпълнение.

Специалните посланици на тазгодишната кампания ще съветват малчуганите в избора на нова книга.
На щанда с десетки вълнуващи заглавия децата ще срещнат водещия на прогнозата за времето по bTV Борислав Лазаров, водещата на „Търси се“ Нели Хаджийска, водещите на сутрешния блок по Bulgaria ON AIR Гери Венкова и Златимир Йочев и приятелите на каузата от фондация „Светът на Мария“.

Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“.

Кампанията "Стара хартия за нова книга", организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“, отново е част от годишния Календар на културните събития на Столичната община и е подкрепена от кмета Йорданка Фандъкова

 

Коментари
Последни видеа