Най-добрите компютърни университети в света

Вижте списъка на 50-те, преди да кандидатствате

10 Март 2018 г.
Най-добрите компютърни университети в света

Снимка: Shutterstock

Компютърните науки в едни от най-престижните висши учебни заведения в света могат да помогнат на завършилите да осъществят мечтите си и да работят в компании като Apple, Google, Microsoft, Facebook или Amazon.

Но ако целта ви е да впечатлите потенциалните работодатели, то кои са университетите, от които трябва да се интересувате?
Използвайки класацията QS World University Rankings 2018редакторите на Business Insider представят най-престижните университети с изключително добри курсове по компютърни науки и информационни системи.

QS University Rankings е един от най-реномираните източници, към които студентите се насочват, когато решават, в кои университети да кандидатстват.
Работодателите също могат да се позовават на него, когато решават кои кандидати да наемат. 
Класацията се основава на академичната репутация, репутацията на работодателя и въздействието, което институцията има върху научните изследвания. 

Ето първите 50 от тази класация:

50. Градският университет в Хонг Конг - сравнително млад университет, който обаче бързо си извоюва репутация.

49. Московският държавен университет "Ломоносов" - една от най-старите институции в Русия.

48. Университетът Шанхай Джяо Тонг - един от най-престижните университети в Китай, основан през 1896 г..

47. Университетът на Южна Калифорния -  университет за изследвания от световна класа и най-старият частно-изследователски университет на Запада в САЩ.

46. ​​Мичиганският университет - най-старият университет в САЩ и една от най-значимите изследователски институции в страната.

45. Университетът Сан Диего в Калифорния - един от 20-те най-големи университета в САЩ. 


44. Миланският политехнически университет - с приблизително 40 хил. студенти, това е най-големият италиански университет по инженерство, архитектура и индустриален дизайн и е класиран като един от най-изявените европейски университети в тези области.

43. Националният университет на Тайван - основан през 1928 г. по време на японското управление като един от имперските университети. След Втората световна война, правителството на Тайван реорганизира и преименува университета и  възобновява администрацията му.

42. Техническият университет в Мюнхен - има 14 академични отдела и 40 124 студента, от които около 24% са от целия свят. Наричат го "Предприемчивият университет", тъй като има за цел да създаде благоприятна среда за начинаещите предприемачи.

41. Университетът на Нов Южен Уелс, Австралия - един от водещите световни изследователски и преподавателски университети. Основан през 1949 г. той е дом на повече от 52 хил. студенти от над 130 държави.

40. Националният университет в Сеул - смятан за най-престижния университет в Южна Корея.

39. Университетът "Йейл", САЩ - профилиран главно в научни изследвания и иновации.

38. Университетът на Пенсилвания, САЩ - основан през 1740 г., университетът е институция с дългогодишна репутация. 

37. Австралийският национален университет - световен лидер в областта на образованието и научните изследвания, отличаващ се с изключителен рекорд за удовлетвореност на студентите и възможностите за намиране на работа на завършилите.

36. Университетът на Сидни, Австралия - Обществото на университета в световен мащаб е повече от 50 хил. студенти, 3400 академични кадри и 320 хил. възпитаници.


35. Университетът на Британска Колумбия - има отлична репутация както заради нивото на академичност, така и заради високия интерес от страна на работодателите.

34. Корейският разширен институт за наука и технологии - особено силен в редица предмети като материалознание, инженерство и технологии, химия и инженерство.

33. Нюйоркският университет, САЩ - добър в изследванията, иновациите и съоръженията.

32. Университетският колеж в Лондон, Векликобритания - световен лидер в научните изследвания с изключителни резултати в най-новата рамка за научни постижения (REF) 2014 г.. Дом е на центрове за преподаване с отлични постижения в областта на медицината, езиците, правото, инженерството, историята и астрофизиката.

31. Университетът Ватерло, Канада - най-иновативният университет на Канада през последните 25 години. Повече от 16 хил. студенти участват в най-голямата програма за кооперативно обучение след средно образование в света, където студентите редуват училищните и трудовите задължения, придобивайки опит с работодатели като Google, Facebook и Amazon.

30. Университетът на Илинойс в Ърбана-Шампейн - нарежда се сред първите 50 университета в света по лингвистика, компютърни науки и информационни системи, гражданско и строително инженерство, електрическо и електронно инженерство, машиностроене, селско стопанство и горско стопанство, психология, химия, екология, наука за материалите, астрономия и други области.

29. Единбургският университет, Шотландия - един от най-големите университети в света.

28. Китайският университет в Хонконг - основан през 1963 г., универсален изследователски университет с глобална визия и мисия да съчетава традицията с модерността и да обедини Китай и Запада.


27. Тексаският университет в Остин, САЩ - нарежда се сред 80-те най-големи университета в света.

26. Университетът в Хонг Конг - най-старата висша институция в Хонг Конг с над стогодишна история, той е сред най-уважаваните всеобхватни научноизследователски университети в света. 

25. Университетът Корнел, САЩ.

24. Колумбийският университет, САЩ - една от най-престижните  академични институции в света.

23. Университетът в Токио, Япония - учреден през 1877 г., дом на 10 учебни заведения, разпределени в пет университета, обхващащи широк кръг от дисциплини.

22. Техническият институт в Калифорния, САЩ - на върха на класацията по научни изследвания, иновации и съоръжения.

21. Техническият институт в Атланта, Джорджия - нарежда се сред 20-те най-големи университета в света по няколко дисциплини.

20. Университетът Цинхуа в Пекин, Китай - основан през 1911 г., известен с насърчаване на таланта и научните изследвания с 149 ключови изследователски института, включително 13 държавни ключови лаборатории.

19. Университетът във Вашингтон, САЩ - един от най-известните обществени университети в света, който обучава повече от 54 хил. студенти годишно.

18. Факултетът по политехника  в Лозана, Швейцария - основан през 1853 г., фокусиран върху физическите науки и инженерството.

17. Пекинският университет - един от най-големите и престижни изследователски университети в Китай и член на лигата C9, китайският еквивалент на Ivy League. В университета всяка година се обучават около 2 хил. чуждестранни студенти.


16. Технологичният университет Nanyang - автономна институция със седалище в Сингапур. 

15. Университетът в Мелбърн, Австралия - сред водещите университети в света, предлагащ както бакалавърски, така и следдипломни програми в повече от 80 различни области на обучение.

14. Хонконгският университет за наука и технологии - основана през 1991 г., международен изследователски университет, посветен на най-висококачественото образование и научни изследвания в областта на науката, технологиите, инженерството, управлението и бизнес проучванията.

13. Калифорнийският университет, Лос Анджелис.

12. Кингс Колидж в Лондон - единствена по рода си институция във Великобритания, фокусирана върху науката, инженерството, медицината и бизнеса.

11. Университетът на Торонто - съсредоточен върху география, медицинско обслужване, спорт, анатомия и физиология.

10. Националният университет в Сингапур - водещ университет, който предлага глобален подход към образованието и научните изследвания, като се фокусира върху азиатските перспективи и експертизи.

9. Швейцарският федерален технологичен институт в Цюрих - 500 професори и 20 хил. студенти от над 120 държави. В историята на научните постижения на институцията са включени 21 носители на Нобелова награда, сред които и Алберт Айнщайн. Той е системно най-високо класираният университет в континентална Европа.

Принстънският университет, САЩ - институция с впечатляваща репутация и един от най-старите университети в САЩ. 


7. Университетът на Оксфорд, Великобритания - най-добри резултати в научните изследвания, преподаването и иновациите. 8-ми в света по гарантирана заетост след дипломиране.

6. Харвардският университет - най-старата институция за висше образование в САЩ и 3-ят най-добър университет в света.

5. Университетът Кеймбридж, Великобритания - първенец в изследванията, иновациита и преподаването. 5-ят най-добър университет в света по намиране на работа.

4. Университетът на Калифорния в Бъркли, САЩ - една от водещите академични институции в света, известен с качеството на своите библиотеки и лаборатории, с обхвата на своите изследвания и публикации, както и с отличните си преподаватели и студенти.

3. Университетът Карнеги Мелън - основана през 1900 г., университетът Карнеги Мелън е разположен в кампуса от 140 акра в Питсбърг, Пенсилвания и разполага с най-съвременни съоръжения, включително институт по роботика, институт за взаимодействие между хора и компютри и тенис кортове. Сред известните му възпитаници са Анди Уорхол, Кърт Вонегът и носителят на Нобелова награда и автор на книгата "Красив ум", Джон Наш.

2. Станфордския университет - базиран в Силиконовата долина в Калифорния, закътан между зелените хълмове на Сан Хосе и Сан Франциско, на затревената площ на Станфордския университет са стъпили някои от най-умните изследователи, технологични предприемачи и мислители на нашето поколение, включително Елон Мъск, Сергей Брин, Питър Тийл, Джон Кенеди и Лари Пейдж.

1. Масачузетски технологичен институт - основан през 1861 г., Масачузетският технологичен институт е най-добрият университет в света според QS World University Rankings 2018 по всички категории, включително изследвания, заетост след дипломиране, преподаване, оборудване, интернационализация, иновации и др.

Източник: Мениджър. нюз

 

Образование

Знакови китайски университети на изложение „Образование без граници“

Образование

Университетите ни не са трудни за завършване. Това е проблем

Образование

Книгите, които водещи американски университети изискват за прочит

Още от Образование

Млада жена избира цвета, който й подхожда. Снимка: Getty

 

Какъв цвят да облечем, за да спeчeлим симпатии

Колко пъти ви се е случвало като деца да се оправдавате за закъснението в час?

Снимка: Shutterstock

Извинения за закъснение за час

Някои родители се бъркат във всичко и в училището на детето.

Снимка: Shutterstock

Осем типа родители, които подлудяват учителите

Сред официалните гости на „Финалът“ бе и д-р Ваня Кастрева, началник РУО - София-град.

Снимка: „Клет България“

Отличиха училища и преподаватели за принос към разработването на учебно съдържание

Момче, щастливо от резултатите на изпита. Снимка: Getty

6 съвета към родителите преди НВО

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Малките деца все още трудно разграничават различните цветове.

Снимка: Shutterstock

Бременна, която гледа през прозореца. Снимка: Getty

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Малките деца все още трудно разграничават различните цветове.

Снимка: Shutterstock

Здраве

Как да разберете дали детето е далтонист

В първите години от живота си е нормално малкото да не различава добре различните нюанси

Бременна, която гледа през прозореца. Снимка: Getty

Здраве

Капризният апетит по време на бременност

Как да излъжем организма при токсикоза и липса на апетит (част 1)

Мъж и жена спорят, докато са на път. Снимка: Getty

 

Да поговорим

5 трика, с които ще избегнете семейните кавги

Понякога, за да не стигнете до конфликт, е достатъчно да предприемете няколко прости стъпки

Джейсън Момоа. Снимка: Instagram

Заедно

Джейсън Момоа открито разказа за връзката си с Адриа Архона

Звездата от "Аквамен" и актрисата са готови да споделят любовта си с целия свят

Майка на разходка с бебе. Снимка: Getty

 

Здраве

С бебе в жегата

Правила за разходка под лъчите и първа помощ